Anonim

Beyoncé - The Rare Collection (Bsides & Unreleased) (LADDA NER LÄNKAR)

Jag är ganska bekant med ljudspåren av många anime, men speciellt för större anime NarutoJag märker att det finns många ljudspår som aldrig släpps officiellt.

Jag kan förstå det om det ljudspåret var mycket likt ett annat var släppt, vilket betyder att den inte behöver någon egen uppmärksamhet, men det finns gott om fantastiska ljudspår som fortfarande släpps.

Varför gör de detta, särskilt efter att kompositörer har lagt ner så mycket hårt arbete på dem?

För att svara på detta måste du förstå hur anime marknaden fungerar.

Naruto och många långa serier säljer fruktansvärt på DVD, och för många saker stör produktionsföretaget aldrig ens att göra Blurays. Dessa program marknadsförs till tonåringar, och tonåringar spenderar inte $ 80 för tre eller fyra avsnitt av Naruto. Serien är gjord för att driva försäljningen av mangan, actionfigurerna och stridsspelen.

Det handlar inte om seriens popularitet utan samlarmarknaden. De människor som spenderar pengar på dessa saker i Japan är till stor del inte i Naruto. Till exempel:

Boruto är i genomsnitt 745 exemplar sålda för varje volym.

Förra årets stora hit Yuri on Ice säljer i genomsnitt 69,520 kopior.

Så inget japanskt skivbolag kommer sannolikt att gå ut och publicera hela Naruto-soundtracket. De skulle aldrig tjäna vad det kostar att trycka på CD-skivorna.

Så varför lägger inte de amerikanska distributörerna som säljer Naruto ut ljudspåret?

Det är en separat licens, och få är villiga att betala. Sedan Geneons dagar slutade, är anime-ljudspåren du KAN köpa utanför Japan vanligtvis bara import.