Anonim

ELABORATE LIGGAR FÖR ATT LYCKA DIN VÄNNER

I avsnitt 44, "Buildup To A Fierce Battle", undrade jag om någon kunde berätta för mig vilket kortspel som spelas av The Phantom Troupe som inte är inblandad i kampen i det här avsnittet. De verkar helt enkelt kasta kort efter varandra, förutom ett ögonblick när en av dem vänder på sig för att avslöja en kung av hjärtan.

Är det här ett riktigt spel eller något som liknar Gungi?

1
  • "Avsnitt 6 säsong 3". Det är ett konstigt sätt att räkna avsnitt när det gäller anime. Vet du numret på avsnittet, räknat från början eller namnet på avsnittet? (Jag gissar 44 "Uppbyggnad × Till A × hård strid".)

Det är ganska svårt att säga, eftersom vi bara ser några klipp av spelet. Det verkar dock som om spelet är en variation av Cheat, där spelare spelar kort med framsidan ned och berättar för andra vilket kort de spelade. Fångsten är att de får ljuga. Målet är att bli av med alla dina handkort.

Det finns få detaljer för att hitta en specifik variant, men det verkar som om korten spelas i ordning (se 7:10 i avsnittet, där de säger nummer 8 till 10 i ordning).

Dessutom, om din bluff kallas och du hittas ljuger eller om du kallar en "bluff" men spelet var sant, verkar det som om du måste lägga till alla kort i stacken i din hand. (Se 8:10 från avsnittet, där Shizuku spelar ett kort, hävdar att det är '13'. Shalnark tvivlar på det men Shizuku avslöjar att det är en kung. Shalnark plockar sedan upp alla kort.)

Det finns inga tecken på ytterligare regler för hur kort delas ut, hur de ska spelas, om du kan spela mer än ett kort åt gången eller om några kort gör något speciellt.

Det kan vara så att spelet är så enkelt som att dela hela kortlekarna till alla spelare, var och en spelar ett kort i taget (med fuskregler), från 1 till 13 (och förmodligen 1 igen). Detta skulle göra ett enkelt spel, men bluffningen skulle vara intensiv.

Mangaen visar bara en enda panel av dem som spelar, så det är ännu mindre information.