Anonim

Japans Apocalypse Roulette: Fukushima-uppdatering 21/12/12

I avsnitt 23/24 dödade Light Higuchi för att bli ägare till sin Death Note. Det var viktigt att han hade Death Note så att han inte skulle förlora sitt minne igen. Efter att han dödat Higuchi blev han den nya ägaren till Death Note, eftersom han rörde Death Note i det ögonblick som Higuchi dog.

Här är min fråga. Om både Light och L rörde vid Death Death samtidigt som Higuchi dog, skulle den här anteckningsboken ha två ägare (i det här fallet både Light och L)?

1
  • Även om svaret antagligen är nej (vilket riskerar att äganderätten bestäms slumpmässigt om flera personer innehar det efter att den tidigare ägaren dog) tog inte Light några chanser så det verkar obestämt. Ännu viktigare flera personer burk använd dock samma dödsnot, till exempel: Mikami.

Nej.

Först hur man använder: IV punkt 1 säger

Personen som besitter Death Death ägs av en dödsgud, dess ursprungliga ägare, tills de dör.

Detta hänger samman med de många referenser som en Shinigami följer efter ägaren. Detta knyter också till Lights ursprungliga rädsla för att identifieras av Misa (den andra Kira) i Avsnitt 13 - Bekännelser (eller det kan ha varit avsnittet tidigare).

I avsnittet fick Light reda på att Ryuk alltid skulle svansa honom, vilket fick honom att ifrågasätta om Misas Shinigami kunde se honom och eventuellt berätta för Misa vem Ryuk följde. Så när Light och Matsuda försökte avlyssna mötet mellan de 2 Kira, tog Light ett gäng av sina vänner så Ryuk hovade över dem alla (vi lär oss senare att Misa hittade Light på grund av hennes Shinigami Eyes).

I mangan log Near nära för sig själv när han såg Ryuk i slutet för att han rörde vid Death Note och bekräftade att Ljuset var Kira

I How to Use: XIII talar det om att låna ut en Death Note och hur en långivare inte kommer att följas. Eftersom en Shinigami följer ägaren kommer det att vara problematiskt om de två ägarna är ganska långt ifrån varandra, dvs när Mikami har Death Note.

Slutligen verkar du vara förvirrad med vad Light faktiskt gjorde när han höll fast vid Death Note. Den verkliga anledningen till att han höll fast vid det var för att när Higuchi skulle dö, skulle den som innehar Death Note nästa bli nästa ägare. Kom ihåg att du inte behöver vara ägare för att återfå dina minnen, eftersom Light återfår sitt medan Higuchi fortfarande var ägaren.

Eftersom Death Note upptäcktes fanns det verkligen ingen risk för Light om Higuchi levde och blabbade om dess användning, eftersom Higuchi följde de falska reglerna också (den enda risken skulle vara om han kunde döda Higuchi efter 13 dagar från efternamnet) . Detta är anledningen till att Light dödade honom med dödsnotens skarpa i sin klocka och höll fast vid Death Note, för att se till att ingen annan blev nästa ägare.

Detta kopplas till hur man använder: XIV, punkt 2

Om dödsnoten blir stulen och ägaren dödas av tjuven överförs dess ägande automatiskt till tjuven.

Tekniskt stal Light Death Death från Higuchi, så när Higuchi dog blev Light den nya ägaren.


Den här nästa delen är spekulation eftersom jag inte har för mycket att basera detta på. Eftersom det är en Tänk om scenario men i situationen där både Light och L höll fast vid det, vågar jag säga att något av dessa scenarier skulle inträffa:

  1. Den som är den sista personen som rör vid Death Death blir ägare, även om detta skulle vara ett problem för Light, om L hade insisterat på att han konfiskerade Death Note som bevis och det hamnade som en avstängning. (Den här boken tycktes vara nyckeln till Kiras dödande förmåga, så varför insisterar Light på att L är den som släpper först, såvida han inte vet vad den här boken är som skulle göra honom mer benägna att vara den ursprungliga Kira)

  2. Den som först fysiskt rörde Death Note är ägaren, troligen uppmätt i millisekunder, och om vi kan räkna med precisionen i Times of Death (mycket mer troligt).

2
  • Kontrollera min redigering för att se om jag har ändrat innebörden på ditt svar. Tack.
  • @nhahtdh yeh det är bra