Anonim

Adam förstör allt - varför vinsnobbar fejkar

Som Gantz har till exempel karaktärer med realistiska ansikten istället för stora ögon och hårfärger, men att använda det här kan vara dyrt, varför är det billigare att använda anime- och manga-ansikten som saknar realistiska funktioner som karaktärer utan synliga läppar?

7
  • detalj == pengar
  • Har du lite mer än anekdotiska bevis som säger att detta är dyrare?
  • @Makoto nej men jag vet att vi inte ser realistiska funktioner mainstream i animeindustrin, det förklarar inte varför realistiska funktioner inte är vanliga?
  • Inte nödvändigtvis. Alla andra motiv kan förklara det, men jag tvivlar på att det är strikt ekonomiskt motiverat. Till exempel, med tanke på att det var rotoskopat, vad skulle du ta på Aku no Hana? Är ansiktsdrag i det inte realistiska?
  • Innan jag googlade "gantz anime" trodde jag att konsten var mycket realistisk, men i slutändan tror jag inte så mycket ("Subete ga F ni naru" har liknande konst), så jag kan bara gissa: det beror på målgruppen och genren, och om den är baserad på manga, då den försöker följa mangas konststil.

Som ton.yeung sa tar mer detaljer mer tid och kostar därmed mer pengar. I teorin kan du göra en anime med varje enskild ram som har samma detaljnivå som en målning av Leonardo da Vinci, men det skulle vara otroligt dyrt; det tog Leonardo år att avsluta en enda målning, och du skulle behöva ett helt team av Leonardos som tappade ut tusentals av dem inom en begränsad tidsram.

Som sagt tvivlar jag på att det var betydligt dyrare att animera Gantz än, säg K-On. Frågan tycks förutsätta att kostnaden är det enda som hindrar anime från att ha mer realistisk ansiktskonst, men jag tror att det handlar mer om konstnärskap och stil. Upplevelsen som Gantz försökte skapa skilde sig drastiskt från den upplevelse som K-On försökte skapa.

K-On-karaktärerna är saknar en del ansiktsdetaljer jämfört med Gantz-karaktärerna (i linje med välkända söthetsregler som, ja, allvarligt, har studerats och härletts av antropologer). Gantz använder mindre ögon, tjockare kroppar och en mer dämpad färgpalett; detta gör det verka mer realistisk. Vi kan dock se att båda saknar mycket detaljer jämfört med exempelvis arbetet med den amerikanska seriekonstnären Alex Ross.

(Jag bör notera att Ross främst är en coverartist på grund av den tid det tar honom att producera verk med så höga detaljer. Att skapa en animerad funktion på Ross detaljnivå skulle vara ohållbart.)

Föreställningar som K-On och Clannad har ofta mycket detaljerade kläder, bakgrunder och andra föremål. Titta på instrumenten i K-On.

Titta på detaljerna i bakgrunden till denna slumpmässiga skärmdump från Clannad.

Så jag tror inte att skillnaden i stil främst handlar om kostnad. Det handlar om konstnärlighet. K-On finansierades tillräckligt för att få sin konst att se ut som Gantz hade skaparna önskat; men den konststilen passade inte med målen och estetiska känslan i serien. Det är samma anledning till att Bugs Bunny ser ut så här:

och inte så här:

Medan den typiska anime-konststilen ursprungligen har skapats som en kostnadsbesparande åtgärd verkar det inte längre vara fallet. Det erkänns som en unik stil på egen hand och uppskattas av många människor på den grunden, samma som den mycket onaturliga kubismen och manismen (som producerade det som verkar vara den första kända föregångaren till axelhuvudlutningen).

6
  • Anime saknar alltid läppens synlighet på karaktärer som ofta bara visar en enkel linje, igen görs det av samma skäl?
  • @ user18661 Ja. Det är en del av konststilen. KyoAni hade mer än tillräckligt med pengar för att ge sina karaktärer Gantz-liknande läppar om de ville; det gjorde de inte.
  • Varför är det anime karaktärer visas alltid med en linje på munnen när du inte kan se deras läppar?
  • @ user18661 Som jag sa i min tidigare kommentar är det en del av konststilen. Om du vill veta varför det är en del av konststilen, föreslår jag att du ställer en ny fråga eftersom svaret inte passar i kommentarer.
  • Ska det inte alltid vara för att de vill ha det till en billigare budget att inte ha några läppar avbildade?