Anonim

Fenomenal - Eminem

Jag vet att yuri-genren är skriven med kanji och jag undrade, används katakana för att skriva eller hänvisa till genren när den används i en diskussion. Själv har jag aldrig sett det, men jag ville veta om någon som kan japanska har det?

REDIGERA: Sällan. är vanligare. De andra två verkar vara A) en del av folks namn eller B) Liljeblommor.

Några sökningar på google, amazon eller någon eshop ger dig en grov uppfattning.

Bara en språknot, vilket ord som helst i Hiragana burk skrivas i Katakana. Katakana kan användas för betoning eller kursiv (ofta lån ord men inte nödvändigtvis).

9
  • Observera att Google inte differentierar sammanhanget. Så du kan bland annat söka efter blomman mot en persons namn ... Så det handlar kanske inte om själva genren. Det kan också finnas betydande överlappningar
  • FWIW, googlar återvänder mestadels och , som handlar om familj och ordning på liljväxter men inte om "yuri" som en genre " .
  • @ z Sant. En sökning med och (flickans kärlek) verkar ge ett förhållande på 100: 1 så kanske yuri inte är bästa termen för att hitta genren.
  • @AkiTanaka Google skräddarsyr dina sökresultat till din historia så anekdotiska bevis kanske inte är så användbara?
  • 1 okej, efter att ha sökt på webben efter yuri-litteratur, tror jag att det är säkert att säga att de flesta använder Kanji-versionen helt enkelt för att den är mer specifik än att använda katakana eller hiragana, som tydligen bara är blommor och folks namn