Anonim

TikTok Dance Tutorials / Tik Tok Compilation

I Tokyo konverterades Ghoul Kaneki till en halv Ghoul när han transplanterades organ från en kvinnlig Ghoul i hans kropp. Kan en person som han, som omvandlades till halva Ghoul genom att ersätta delar av hans organ, återställas till människa genom att ersätta dessa organ med mänskliga?

1
  • Det är en intressant fråga. Om orsaken var en infektion som spridit sig genom kroppen, skulle en person så småningom bli en fullständig galen. Om inte vissa människor är naturligt immuna mot det smittsamma medlet, i vilket fall - halvt grymt, eller läker de så småningom?

TL; DR Troligtvis inte.

Jag kommer att försöka svara på kända fakta, men beskrivningen av ghoulsbiologi i Tokyo Ghoul är vag, så jag kan inte undvika spekulation. Jag kan också av misstag släppa spoilers av olika svårighetsgrad, så var försiktig.

Kaneki har blivit halvgoul efter att ha implanterat kakuhou. Efter detta erhöll han alla förmågor tillgängliga för ghouls, inklusive regenerativa krafter, fysisk kraft, förmåga att använda kagune etc. Vilket leder mig till slutsatsen att när det gäller organ, den största skillnaden mellan människor och ghouls är kakuhou (troligen som huvudelement för att kontrollera RC-celler, som säkerställer resten av ghoul förmågor).

Så, kanske, kan vi vända halv-ghoul-staten genom att ta bort kakuhou? Tvivelaktigt. I strid mellan Suzuya och halvtvilliga tvillingar Kuro och Shiro skadar Suzuya Shiros kakuhou, och senare läkare Kanou nämner, att sådan skada på kakuhou är dödlig, och Shiro kommer inte att kunna återhämta sig (kapitel 107 i Tokyo Ghoul). Vilket leder mig till andra slutsatsen - troligen, kakuhou-transplantation är irreversibel. Detta är också meningsfullt i termer av RC-celler - efter att ha blivit halv-ghoul, höjer personer RC-celler i blodet betydligt, och troligen, utan kakuhou, kan överskott av RC-celler leda till ROS-utveckling.

Också en anteckning när det gäller att transplantera mänskliga organ till ghoul. Om gal mor och mänsklig far kommer att få ett barn, sa man att mammas kropp kommer att misstänka barnet för mat och konsumera det. Jag tror inte att transplantation kommer att fungera på ett annat sätt - troligtvis kommer mänsklig blixt antingen att konsumeras av ghoul kropp eller kommer att befolkas av RC-celler till ghouls nivå.

För att göra ghoul till en människa skulle det troligen vara bättre att försöka minska RC-cellernas nivå i kroppen, men det är inte klart hur det kommer att påverka ghouls förändrad fysiologi. Om jag minns rätt, undertrycker RC-medel inte bara ghoul-förmågor utan påverkar också deras hälsa negativt.