Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Vecka 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

I Hunter X Hunter: Phantom Rouge film, vad hände med Retsus docka när hon aktiverar den efter att Gon och Killua steg ut för att prata? Vi ser aldrig någon lämna butiken efter Gon och Killua. Byt hon plats med sin docka?

Hon nämner att hon "lämnade sin docka i butiken för förvaring;" vad hände exakt här? Hur fick hon Gon och Killua i gränden?

Jag fick äntligen se på det här och här är min teori om vad som exakt hände med dockan. Efter Retsu får sin klänning Killua ber henne ge Gon och honom den plats som hon tror är där Pairo docka är som innehåller Kurapikaögon. Efter ett litet argument ber Killua Gon ett ögonblick ensam så att de går ut till gränden. Innan ens lämnar butiken använder Retsu Soul Doll-förmågan. Enligt HxH-wikien anges en kort beskrivning:

Förmågan att göra en dockakopia av en person som målet tänker starkt på. Förhållandena för att utföra Soul Doll är: Omokages docka måste ligga i närheten av målet medan den personen tänker på någon. När dockan ligger intill målet kommer den att bli den person som målet tänker på. Den verkliga personen som dockan bygger på kan inte känna eller märka detta (utan att vara där). ref (Omokage-förmågor)

Under det korta utbytet med Gon har Killua den ständigt närvarande flashbacken av Illumi säger till honom att han kommer att förråda sina vänner. När Retz kommer ut och adresserar dem i gränden de lämnar zoomar scenen tillbaka in i gränden och vi ser en purpurfärgad aura som växer till en humanoidskugga.

Så min teori är att eftersom Retsu kan manipulera sin docka utan strängar skickade hon den efter Gon och Killua i gränden och när Soul Doll-förmågan aktiverades gick den på Killuas tänkande om Illumi och när de lämnade gränden förvandlades den till Illumi-dockan som vi ser senare i filmen.