Anonim

Bekräftad! Professor arresterad för att sälja biologiska hemligheter till Wuhan Institute i Kina.

Under ROF-bågen ser vi Gohan driva upp till sitt maximala (i en utsträckning som nästan kan förstöra sig själv), för att låta Goku upptäcka sin energi och använda omedelbar överföring och komma tillbaka från Beerus värld.

I avsnitt 47 strax före Future Trunks bågen, medan Goku och Picollo plockar sallad från fältet, när Goku försöker åka till Beerus värld ser vi honom inte kunna upptäcka Vegetas energi förrän han blir SSJB. Han kunde inte första gången, när han fick reda på att Vegeta hade gått på träning på egen hand, meningsfullt eftersom Vegeta hade blivit mycket starkare och det konstaterades att hans ki var helt annorlunda. Den här gången gjorde det inte det. Det är uppenbart att Vegeta var mycket starkare än vad Gohan drev upp under ROF-bågen.

För att övervaka allt, när Bulma kontaktar Vegeta och Goku angående Future Trunks, ser vi Kid Trunks vända SSJ och knappt drar igång vilket var tillräckligt för Goku att hitta. Kid Trunks var inte uppenbarligen starkare än Gohan eller drivs upp i den utsträckning Gohan gjorde under ROF-bågen. Vilket igen inte är vettigt.

Många kan hävda att detta beror på att Goku nu är van att resa fram och tillbaka och han inte var då men du måste inse att direktöverföring inte har något att göra med att vara bekant med platsen. Det måste göra mer med att upptäcka ki.

Är detta i allmänhet dåligt skrivande och inkonsekvenser? Eller finns det en särskild anledning till de ovan nämnda händelserna?

2
  • Dragon Ball är full av inkonsekvenser. Inte bara Super, även originalet. Kom ihåg att Tien var 4 eller 5 nivåer bortom Semi Perfect Cell och plötsligt kunde hålla ner honom med sin kikoho
  • Jag håller med om att det var ganska dumt men åtminstone indikerade de att Cell inte hade gjort någon skada. Gohan dödade nästan själv och det uppgavs till och med av Whis och Beerus att halva Saiyan satte alldeles för mycket stress på sin kropp. Under tiden lyckades barnstammarna enkelt sätta igång till en nivå som är lätt nog för Goku att hitta.

Kanske var det för att visa hur berört Gohan hade blivit med kampsport och strid, att han var tvungen att driva upp till den självförstörelsepunkt som Goku kunde upptäcka honom.

Det hjälper också på grund av det faktum att han visste var han var tvungen att leta efter ki.

Som du tycker jag att det är lat skrivande. Liksom Krillin gick upp mot SSB, hur mycket Goku som helst, det var bara ren bs.