Anonim

Illuminati-symboler exponerade: Svart & vit schackbräda

Jag har lagt märke till något ganska konstigt: Varför gör djävulens fruktanvändares förmågor ogiltiga när de slås medvetslösa men inte när de somnar?

Ta Moria till exempel. Moria hade kontroll över alla skuggorna när Luffy slog ut honom och lät skuggorna fly, så varför gör inte sömn detsamma? Visst måste han somna någon gång innan Luffy slog ut honom.

Samma är fallet med socker. Hon blev medvetslös av Usopp och alla leksaker vände tillbaka till sina mänskliga former. Finns det något med att bli medvetslös och somna som är annorlunda i One Piece Universe?

1
  • Det kan vara värt att notera att "medvetslös" och "sovande" inte är samma tillstånd i den verkliga världen. Sömn anses vara ett medvetandetillstånd.

Inte alla Devil Fruit-krafter slutar fungera när användaren är medvetslös.

Luffy slogs medvetslös och drunknade nästan under Arlong-bågen när han nedsänktes i Arlongs pool. Trots detta sträcktes hans hals tillräckligt långt för att ge honom luft. Detta sågs också när han var på Amazon Lily. Där ... delar ... av honom sträcktes av stammen medan han var medvetslös och det är allt jag säger om det.

Det verkar som om medveten eller reflexiv kontroll krävs för att driva användarens kraft (som Robin eller Crocodile), kommer kraften inte att fungera om de är medvetslösa. Om kraften orsakar en permanent förändring i användarens fysiologi fungerar förmågan troligen fortfarande medan de är medvetslösa.

Socker är det perfekta exemplet på allt detta eftersom hennes frukt också får henne att se väldigt ung ut. Detta vänds inte när hon slås medvetslös eftersom det inte medvetet styrs.

Men om det var så enkelt kunde Moria (eller andra) aldrig sova. Vi tvingas (oavsett om det är vettigt eller inte) att anta att den begränsade medvetenheten en person har när han sover håller vissa aktiverade krafter aktiva. Specifikt sådana som genererar en medveten minion. Men i Peronas och Sugars fall fungerar det uppenbarligen inte om de slås medvetslösa. Det är vettigt att när någon är medvetslös av våld eller alkohol drömmer de inte (förrän de oftast återhämtar sig) och tappar ibland kontrollen över undermedvetet kontrollerade förmågor (som tarm eller, mer allvarligt, andning).

Alla dessa regler verkar förändra frukt till frukt så det är omöjligt att säga om, till exempel, Laws kroppsbrytare eller Van Deckers märken skulle återgå om de slogs medvetslösa.

Observera: Moria tappade inte kontrollen över sina zombier för att han var medvetslös men för att han tog alla sina skuggor i sig själv i slutet av striden. Han tappade dock kontrollen över skuggorna när han slogs medvetslös. Troligtvis skulle han ändå ha tappat kontrollen över zombier i denna situation. Du gjorde inte detta misstag men jag gjorde flera gånger när jag skrev det här.

Enkelt uttryckt förlorar djävulsk fruktanvändare av Paramecia och Zoan-typen kontrollen över sin makt när de är medvetslösa. Att förlora kontroll betyder att krafter inte längre fungerar omedvetna.

Logia-typ djävulsk fruktanvändare tappar inte kontrollen över sina krafter även när de är medvetslösa precis som Luffy. Logia-användare tar inte mycket fysisk skada förutom Haki eftersom de har sin kropps materialistiska struktur förändrad som Fire Fist Ace [eld], God Enel [el], Luffy [gummi], Rökare [rök].

Men användare som Nico Robin, Trafalgar Law, Boa Hancock, Foxy of Foxy Pirates, Brook, Chopper, Rob Lucci från CP9 är Paramecia respektive Zoan-typ. Zoan-typen kan bara förändras men kan inte förändra kroppens materialistiska struktur. Paramecia-typen kan skapa element som händer, rum, sten, dörr [dörrfrukt] men deras kroppsstruktur är densamma.

5
  • 1 Luffy's devil fruit Gomu Gomu no Mi är en frukt av Paramecia-typ och inte Logia-typ, så du kanske vill korrigera det ..
  • 1 Ett enkelt sätt att se att Luffy inte är Logia är att han ständigt är gummi. Logia förvandlar sin kropp till de andra elementen efter behag men är inte gjord av sitt element om de inte vill vara. Har du också några exempel på att Logia-frukter fungerar när personen är medvetslös?
  • Enel, Ace, Smoker, Teach (Blackbeard), Kizaru, Aokiji, Akainu och Caesar är alla logiklass. Paramecia som menar att ta på sig en övermänsklig egendom eller använda en egendom för att manipulera din kropp eller något omkring dig. Zoan betyder transformation på en fysisk nivå och logia är transformation på en elementär nivå. Mer finns här länk
  • Åh! Jag trodde att det var tvärtom. Jag borde ha hänvisat wiki innan jag svarade: P Tack för att du korrigerade mig.
  • Ska jag ta bort mitt inlägg eller låta det vara?