Anonim

Mobb Deep - Legendary (Ft. Bun B och Juicy J)

Världens världar Det smutsiga paret och Kross Joe verkar överlappa varandra. Men det har aldrig varit klart för mig om Det smutsiga paret (aka: "Lovely Angels") var faktiskt en del av Kross Joe universum eller var de bara en parodiunderhållningsfilm i Crusher Joe-universum?

Till exempel i det här klippet i filmen Kross Joe (1983) tittar laget tydligt på en film av Det smutsiga paret. Är allt detta bara ett lager av metareferens?

Ja båda Smutsigt par och Kross Joe är i samma universum / kontinuitet.

Bortsett från det faktum att båda skrevs av Haruka Takachiho, Smutsigt par ägde rum cirka 20 år tidigare Kross Joe.

Från japanska Wikipedia på Smutsigt par,

Detta arbete som också skrevs av samma författare som hade skrivit Kross Joe delade samma universum och länkade till Kross Joe 20 år senare.

Smutsigt par OVA-serien granskning av Otaku USA Magazine anger också

Serien skapades 1979 som en uppsättning romaner av Haruka Takachiko, från och med publiceringen av Stora äventyr i det smutsiga paret, släppt i USA av Dark Horse serier. Romanerna gjordes i samband med en annan av hans verk, Kross Joe, [...]. Kross Joe liknar, även om det är lite mer seriöst, om en grupp galaktiska legosoldater som har sina äventyr några decennier efter Smutsigt par.

Slutligen, från TV Tropes Smutsigt par (Varning, TV Tropes länk),

Romanförfattaren Haruka Takachiho skapade först paret 1979, i en serie berättelser som publicerades som ljusromaner i samma kontinuitet som hans andra serie Kross Joe (som debuterade två år tidigare).

Kross Joe artikel på Wikia beskrev anslutningen mer detaljerat (i enlighet med den japanska Wikipedia-motsvarigheten):

Det äger rum i samma allmänna universum som Smutsigt par lätta romaner med komos mellan de två franchiserna.

De två serierna delades officiellt i ljusromanen Dirty Pair's Rough and Tumble där Kei och Yuri möter Crusher Dan, far till seriens huvudperson Joe.

I Crusher Joe: The Movie, En film av Smutsigt par visas på en scen som äger rum på en inlärningsbiograf.

I Dirty Pair: Project Eden, de fyra huvudpersonerna visas kort på skärmen i den härliga ängeln medan Mughi kontrollerar den.


Bortsett från det, drive-in Smutsigt par film på Kross Joe anpassades från Det stora äventyret i det smutsiga paret, den första serien av ljusromanen.

Från japanska Wikipedia Smutsigt par,

Det första utseendet var i Kross Joe filmens scen på Det stora äventyret i det smutsiga paret film.

Från japanska Wikipedia på Kross Joe

Mitt i filmen finns det en scen där Joe såg Smutsigt par film. Det handlar om filmen Det stora äventyret i det smutsiga paret[10].

[10] Från The Great Research of the Crusher Joe, sidan 118 om "Drive-in theater".

1
  • Tack för det detaljerade svaret, men saker som "Mitt i filmen finns det en scen där Joe såg Dirty Pair-film." ganska förvirrad mig. Det är konstiga meta-referenser som det som ger mig en slinga.