Anonim

Walter Veith & Martin Smith - The Return & Prayer March at The Washington Mall - What's Up Prof? 33

I Kami-nomi blir Kanon (idolflickan) "transparent" flera gånger i hela sin båge. (eps 5 - 7)

  • Vad är betydelsen av detta?
  • Vad betyder det?
  • Symboliserar det något?

looper svar är korrekt men inte riktigt komplett. Detta svar kommer att baseras på mangan, mest för att jag inte direkt har tillgång till anime, men också för att jag inte är säker på hur mycket av detta som förklaras i anime. Kanons båge är flaggor (aka kapitel) 7-10 i mangan.

Som det andra svaret påpekade gjorde Kanons idolkarriär att hon fruktade misslyckande, vilket i idoltermer inte ses av tillräckligt många människor för att lyckas. Det vill säga, hon är rädd för social osynlighet. Hennes rädsla manifesterade sig fysiskt och gjorde henne faktiskt osynlig eller åtminstone transparent. Därför försvinner hon främst när någon inte uppmärksammar henne och dyker upp igen när någon erkänner henne. Men i slutet av hennes båge slutar hon inte vara transparent förrän hennes självförtroende återvänder, vilket är det enda sättet hon framgångsrikt kunde spela på en stor konsert utan att vara rädd för misslyckande.

Vad det svaret saknar är hur hon blir osynlig, eller åtminstone transparent, eftersom det helt klart inte är något en normal människa kan göra. Svaret på detta är underförstått i bågen:

Detta är en förmåga hos särskilt kraftfull katetama ( , ovan översatt som ”runaway spirit”). Det är inte riktigt symbolik; snarare är det en väldigt verklig illustration av in-universe-mekanik som inte får en fullständig förklaring förrän långt senare. Vi får en bättre förståelse för hur detta fungerar i två framtida bågar (flaggorna 81-89 och 90-101; gärna påpeka om jag saknade tidigare bågar där något liknande inträffar):

Dessa är Yui och Hinokis bågar. I var och en av bågarna använder kaketama sina förmågor för att vidga klyftan i deras hjärtan. Yuis båge är inte den bästa parallellen, men vi bekräftar att tillräckligt kraftfulla spridande andar har förmågan att något påverka värdens fysiska tillstånd, i det här fallet byta hennes kropp med Keimas. I Hinokis båge bekräftas det också att kaketama i allmänhet använder denna kraft för att vidga klyftan i värdens hjärtan (i Yuis båge var det lite tvetydigt). I hennes fall var hennes problem att världen var för liten, och kaketama förvärrade detta problem genom att göra hennes kropp större, så att världen verkade ännu mindre för henne. Det liknar mycket Kanons osynlighetsproblem, förutom mycket kraftfullare eftersom Hinokis kaketama var ganska kraftfull.

Så, en tillräckligt kraftfull språngand, vars värd är sadlad med någon form av problem, har i allmänhet vissa förmågor relaterade till den frågan, vilket kan påverka saker även bortom värdens mentala tillstånd. Dessa förmågor används för att göra saker värre och öka klyftan i deras hjärta. Det är en slags självbevarande mekanism för kaketama. Naturligtvis visste vi redan från början att kaketama kan påverka värdens mentala tillstånd, men dessa bågar bekräftar att de också kan ha fysiska effekter som annars skulle vara omöjliga utan någon form av magi. Detta är mycket troligt vad som hände i Kanons fall. Det är det enda som antyds i hennes båge, och ingen annan universumsmekaniker från flagga 200 eller så kan verkligen förklara detta på något annat sätt så vitt jag kan säga.


Vissa människor kan påpeka ett problem med denna teori baserat på händelserna med flagga 114 (inom "gudinnan" -bågen). Senare händelser (flagga 142) kan dock åtminstone något förklara detta.

I flagga 114 avslöjades att Kanon faktiskt är värd för gudinnan Apollo, på samma sätt som Tenri är värd Diana. Baserat på Dianas första samtal med Katsuragi, medan de andra gudinnorna också borde ha varit värd för kaketama, var dessa i huvudsak ett sätt att dölja sig. Så man kan förvänta sig att Kanons kaketama var ganska svag, inte tillräckligt stark för att ha sådana effekter. Emellertid är Yui också värd för en gudinna (Mars), och hennes kaketama var onekligen stark, ännu starkare än Kanons, så det verkar som att Diana kan ha haft åtminstone något fel om det. Både Mars och Apollo var vilande under var och en av deras värdbågar, vilket kan förklara varför kaketama kunde bli kraftfullare.

1
  • Heliga s h i t, detta är djupgående ...

Innan Kanon blev en idol var hon "socialt osynlig" - efter att Citron gick upp, fruktade hon att vara ensam framför en stor grupp människor. Effekten av att vara "transparent" uttrycker hennes blyghet.