Anonim

Fakta om människor med bruna ögon

Det finns många blondhåriga karaktärer i anime, särskilt de gamla, som super saiyans, naruto, gundam-serier, fma, etc.

8
  • Jag antar att det är normalt för anime och inget särskilt skäl relaterat till det.
  • Svaret i denna fråga är på något sätt relaterat: anime.stackexchange.com/questions/3361/…

Det beror på kultur, livets status (familj) och historiens flöde. Till exempel används anime-serien "Ikoku Meiro No Croisee" för att ha mest karaktärs blonda hår eftersom huvudhistorien är att människor bodde i Paris.

Några av författarna föredrog att spegla det i verkligheten.

Ärligt talat har asiatiska människor bara en fascination av blont hår.

Jag åkte en gång på gruppresa som besökte Kina, Japan och Korea. Vi hade den här blondhåriga flickan i vår grupp och hon var i grunden uppmärksamheten. Överallt där vi kom ville alla ta bilder med henne. Infödda i deras respektive länder skulle slumpmässigt komma fram och be om en bild tillsammans med henne.

Det var intressant för de bad inte ta några bilder med brunetten. Och genom att se deras livsstil kunde man se att de också försöker mycket för att förstå och imitera västerländsk kultur.

De ser förmodligen eller till och med sterotypa blonda hårmänniskor som de bästa i den västerländska popkulturen. Detta är förmodligen också varför att dö håret är det näst mest populära färgämnet (efter apelsin).

Med tanke på att asiatiska människor tycks älska blont hår, skulle det också vara vettigt att blont hår är vanligt i Anime, eftersom Anime är en reflektion över författarens idealhistoria.

Japaner med albinism har faktiskt blont hår och blå ögon. Till skillnad från väst där människor anses vara snyggare som har solbränna; i Japan anses vitare hud vara vacker. På grund av detta anses Albino folk vara en sällsynt skönhet av de flesta. Eftersom de är så sällsynta och den kulturella föreningen med idén om "Karma" har det föreslagits att om du är Albino, måste du ha mycket bra Karma. Anime tar bara detta koncept till en ny nivå. På grund av lite forskning och du hittar lite information om ämnet. Det är dock svårt att hitta bra webbplatser på engelska.

Många japaner tycker att blont hår är exotiskt och attraktivt. På grund av detta kommer många karaktärer att ha blekt hår (som japanerna ibland gör) eller ha helt blonda håruppsättningar.

(Haikyuu !!)

Blondiner är dock vanligtvis utbytesstudenter, utlänningar eller genomsyrade av makt - ungefär som DBZ. Det är vanligtvis för att få dem att skilja sig från de andra karaktärerna