Anonim

Gratis indisk gatemat: Samosas, vårrullar och pasta: Punjabi Sikh Langar på Camden Market, London

I den sista bågen av KonoSuba säsong 2, vindar Aqua upp att rena det varma källvattnet och förvandla det till "vanligt varmvatten".

Vad är skillnaden mellan varmt källvatten och "vanligt varmvatten"?

Den enda aning jag kan se är att det är (varmt källvatten) animerat grönt istället för klart eller blåaktigt klart (vanligt vatten).

4
  • Generellt anses heta källor ha vatten med renande egenskaper eftersom det kommer från berg och skogar. Och vanligt varmvatten är bara ... Normalt varmvatten.
  • "renar" Aqua hett källvatten till normalt varmvatten? eftersom det låter som den totala motsatsen till vad som normalt händer och hur du beskriver vattenförändringen antyder det motsatta (i vissa anime är Hotsprings Water grönt och normalt vatten är blått / klart)
  • @ Memor-X idk hur du tolkade det 180 grader från vad jag sa, men jag lade till några anteckningar för att göra det tydligare.
  • @YetAnotherRandomUser "förvandla det (varmt källvatten) till" vanligt varmt vatten "." är hur jag gjorde det, som om det var varmt källvatten till en början sedan, var det chnaged till vanligt vatten

Du kanske letar efter något som är analogt med (onsen) vs (skickat ) i Japan.

Per definition, onsen är varmt källvatten som (förmodligen) innehåller mineraler och andra saker som gör badet hälsosammare och ger avkopplingsfördelar (animerad grön i KonoSuba), medan skickat är normalt uppvärmt kranvatten (animerad blått).

Aqua rening av onsen vatten skulle ha antydt att hon hade tagit ut alla "orenheter" (dvs. de fördelaktiga mineralerna) i vattnet och lämnat det med det sämre "bara heta vattnet".

När det gäller animering är det inte alltid konsekvent det onsen vattnet är grönt.