Anonim

Moderatorns tjänst 10 maj 2020

Så vitt jag förstår, i Gintamainvaderade utlänningar Edo (Tokyo) i samuraiernas tider och besegrade dem. Då ser vi inte bara byggnader, vapen etc. i samuraitiden (Edo-perioden), utan också byggnader, vapen och teknik från utomjordingar.

Men det finns också teknik från den aktuella eran i den, som bilar, TV-apparater, elkablar, bazookas, motorcyklar etc., som om den aktuella eran också skulle blandas med sin tid.

Varför finns det samtida teknik i Gintama universum?

1
  • Den här frågan ställer sig om historiens bakgrundsinställning, som är upp till författarens fantasi och kanske inte har något resonemang bakom sig alls.

Även om det är sant att utomjordingar erövrade edo och tillämpade sina regler och förbehåll, reserverade bakufu rätten att styra sina undersåtar medan de överensstämde med den främmande regeringen. Genom att bevara den nuvarande eraens teknik kan de försöka få det att verka som människorna i nuvarande edo kan ha viss kontroll över sitt land.

Det kan också verka som en form av motstånd. Detta kan ses i avsnittet där Dango-butiksinnehavaren inte har stängt sin butik trots att vara den enda i närheten och alla andra butiker antingen har anpassat den nya främmande söta teknologin eller har stängt och gått vidare.

Den andra förklaringen jag kunde tänka mig är att de ville skapa en berättelselinje som inte var för komplex och höll serien lättsinnig som med avsnittet där Gintoki vill köpa ett gammalt fan eftersom han är för billig för att faktiskt investera i ett AC. Allt detta är bara min tolkning, jag är inte säker på om något om detta faktiskt anges i mangan.