Anonim

Kan Vegeta lära sig Kaioken?

I Dragon Ball Minus manga som är en del av Jaco the Galatic Patrolman om jag förstår rätt, känner Frieza super saiyan gud. Men i anime-serien verkar han veta något om honom, eftersom han fruktade super saiyan och inte super saiyan gud, vilket inte är vettigt om han kände super saiyan gud som är mycket starkare. Så min fråga är, är vad Dragon Ball Minus säger canon? Visste Frieza super saiyan gud? Visst är inte alla officiella Dragon Ball-mangor kanoniska, för vissa strider mot serien som Dragon Ball Heroes manga eller Dragon Ball Gaiden manga.

2
  • Jag tror att han hänvisar till SSJ som en gud för att skillnaden i makt är för mycket för att vara normal. Jag tror att även Saiyans själva hänvisar till det som en gud. Det är en legend för dem och de kan helt enkelt inte förstå det.
  • Frys? Du menar Frieza, eller hur? Frys är kylbox och Google-sökning visar ingen som heter Frys i Dragon Ball

Super Saiyan-omvandlingen ansågs vara gudomlig och legendarisk eftersom den var något som ansågs vara nästan omöjligt för en saiyan att uppnå. Detta var vad Freiza visste om och också vad Vegeta visste om. Detta är den omvandling Vegeta fortsatte att hänvisa till och visste att Goku hade blivit en, när han såg honom på Namek. Konceptet med Gud Ki och de nya transformationerna är saker som har introducerats mycket nyligen. Eftersom Freiza inte hade tränat med varken Whis eller Beerus, har han ingen uppfattning om vad Gud Ki är, eftersom det har sagts flera gånger att Gud Ki inte kan kännas som andra former av energi.
Freizas gyllene omvandling är en enorm multiplikator som gör honom lika stark som Super Saiyan Blue Goku, men det är inte användning av God Ki eftersom många krigare som Krillin, Vegeta, Tien och Roshi kunde känna Freizas energi. Jag tycker att det är rimligt att anta att Super Saiyan-omvandlingen var något som ansågs vara väldigt gudaktigt då och det var det som freiza var rädd för. Han hade ingen aning om några andra Super Saiyan-omvandlingar, inte ens SSJ2 eller SSJ3 som råkar vara svagare än SSJG. Vi vet detta eftersom Freiza ber Goku att vända SSJ under deras omspel i ROF-bågen och Freiza var bara medveten om den omvandlingen.