Anonim

I filmen "The Girl Who Leapt Through Time" från 2006 av Hosoda Mamoru använder huvudpersonen Makoto av misstag alla tidssprången hennes vän Chiaki, som faktiskt är en tidsresenär från framtiden. Han använde sitt återstående tidssprång för att förhindra en olycka och kunde därför inte återvända till framtiden.

Detta verkar dock ha ett viktigt tomthål. Om han fortfarande hade ett enda steg kvar kunde han ha gått till framtiden. Det antyds att det i framtiden inte är särskilt svårt att få en sådan tidsreseapparat eller att ladda en. När han väl hade fått tillräckligt många tidshopp kunde han återvända till det förflutna och förhindra olyckan. Det var faktiskt inget som hindrade honom från att göra det direkt efter att ha förlorat enheten.

Det är kanske inte möjligt av en eller annan anledning, beroende på tidsresor paradigmet som används i filmen. Men med min naiva och ofullständiga förståelse för hur tidsresor ska fungera verkar det som om det skulle lösa alla problem. Det kan också vara så att Chiaki aldrig tänkt på det, men det är ett ganska tråkigt svar.

Finns det någon förklaring till varför Chiaki inte bara kunde gå till framtiden, få en annan tidsresanordning och ge sig själv mer tidsteg?

2
  • Det är den typen av frågor jag alltid har efter att ha tittat på en film med tidsresor ...
  • Kanske för att resa till framtiden kommer att lösa allt det är därför han inte kan. Bara en gissning. Jag tittade tillbaka så jag kommer inte klart ihåg Chiakis historia. Kanske om jag har lite tid kommer jag att titta på den igen.

Jag är bokstavligen över ett år försenad, men varför inte?

Jag tittade precis på filmen. Som en bra ingenjör (på gott och ont) behövde jag veta vad som hade hänt i slutet av filmen. Så jag gick på internet och letade efter svar. Till en början, som alltid, antog jag bara att allt de säger är korrekt, men sedan sjönk idéerna in och jag gjorde mina egna slutsatser, som tydligen saknar fullständig information, eftersom filmen i sig inte låter dig se saker jag skulle behöva för att bekräfta min tolkning. Men här går det:

Här är de teorier som jag vill debunkera:

  1. Chiaki övertygade mostern att ta hand om målningen.
  2. Chiaki kunde inte ha gått till framtiden när som helst han ville.
  3. Makoto är mostern, vuxen.
  4. Chiaki skulle faktiskt inte se Makoto i framtiden.

För att göra detta behöver vi lite grund. Här är några idéer som många inte tänker på.

  • Chiaki sa aldrig att han hade rest genom båda hållen. Allt han säger om sina språng är att han visste att målningen hade rekord under den period då filmen spelades in. För det andra uppgav han tydligt att "i morgon" skulle han återvända till framtiden. Här har vi ett problem eftersom det kan ha två skäl.

    1. Den första är att när räkningen når noll, slutar sprången (bokstavligen fysiskt slut) och användaren av tidsresan går tillbaka till första hoppet, för allt vi vet var han tvungen att återvända tills han nådde 0.
    2. Den andra är att de i framtiden fick reda på att han avslöjade hemligheten med tidsresor, och att han skulle tvingas återvända. Det är en vild gissning, men helt stoppande tid och nu bara hoppar, som han såg vid korsningen, verkar inte något som kan göras med anklagelserna. Det skulle ha inneburit att Chiaki hade en laddning för att undvika kraschen samt för att stoppa tiden, vilket inte låter logiskt, men ändå är en möjlighet.
  • Vissa människor nämnde faktiskt att Makoto inte såg sig själv tidigare. Det betyder att hon inte kan vara mostern med tanke på att den logiska slutsatsen från tidigare är att det inte kan finnas två av samma person i en verklighet.

  • Vi får en intressant scen som de flesta kommentatorer förbiser, som är hoppet vid sjön. Makoto gick tillbaka i tiden och återvände! Till och med ett barn skrek att han såg flickan försvinna och dyker upp igen. (Även om det är omständigt, stöder det poängen.) Detta leder upp till idén att för varje tidsresa du gör, som vi kan relatera till filmen Början, i slutet av det fysiska hoppet, slutar resan.

Nu till punkten.

"Chiaki övertygade mostern att ta hand om målningen."

Detta kan inte stämma med tanke på att Chiaki inte kan böja historien. För att detta skulle vara möjligt skulle han behöva övertyga Witch att ta hand om målningen. Det betyder att han gick till en tid före Makoto och gjorde detta. Han skulle då ha varit tvungen att återvända några år senare för att övertyga Makoto att göra detta. Detta innebär att han gick tillbaka, återvände, tillbaka igen och återvände. Slutligen, om historien inte kan ändras, skulle det ögonblick som han återvände till sin tid ha återställt vad han gjorde med mostern. Därför kunde det inte ha hänt.


"Chiaki kunde inte ha gått till framtiden när som helst han ville."

Vid korsningen får vi att han skulle tvingas återvända till framtiden. Han skulle vara tvingade. Rent praktiskt ger det honom ett "extra" enkelriktat steg. Varför skulle han annars oroa sig så mycket för sin tvingade återkomst? Han motsäger sig själv genom att säga vid korsningen att vi skulle vara borta i morgon och under samma stopp säga att han inte längre kunde gå tillbaka till sin tid. Här måste vi bestämma vilket uttalande som är sant, eftersom de är ömsesidigt exklusiva om Chiaki aldrig ljög. Så som jag ser det kan han hoppa till framtiden. (Han skulle tvingas tillbaka till framtiden på grund av slutet på sprången / räkningen 0.)

"Chiaki kunde ha gått till framtiden när som helst han ville."

Samma argument som ovan, förutom den sista punkten.


"Makoto är mostern, vuxen."

Enkelt och utan att använda en hänvisning till bilden: ingen dubbel person per verklighet.


"Chiaki skulle faktiskt inte se Makoto i framtiden."

Jag slår vad om att det här är den som jävla väntar på att läsa. Känner du dig romantisk? Du har tur. Jag kan inte tro att så många personer förbises denna lilla lilla detalj: Makoto har återställt alla sina hopp. Tja, det låter fantastiskt, och det är därför det är förmodligen sant! Först och främst hoppar hela vägen innan böckerna föll på henne. Låt oss säga att vi får 50/50 av att ha enheten som ger henne hela räkningen igen. Andra punkt: Chiaki ger Makoto råd om tidsresor. Låter lovande för mig.

Nu kommer det att bli komplicerat, men försök att följa mig, även om jag kanske har fel. Sättet Chiaki skulle gå till framtiden skulle vara genom att gå ännu längre in i det förflutna. Så förvirrande som det låter, att gå tillbaka i tiden skulle ta honom tillbaka till framtiden. Följ denna tråd bakåt nu: slutet på filmen, början på filmen, det ögonblick Chiaki hoppade in i filmens tid, Chiakis ursprungliga tid. Därför om han hoppar tillräckligt tillbaka för att gå till ögonblicket innan han gick tillbaka i tiden, skulle han vara tillbaka i framtiden! Tidsresor går faktiskt en väg här.

Nu, om vi vill extrapolera, finner vi att Chiaki använde ett helvete tonhopp för att komma till filmens tid. Han skulle ha behövt hoppa från stratosfären för att komma till den tiden, som jag ser det. Han hoppade bit för bit tills han slog rätt tid. Det förklarar hans enda språng kvar i slutet. Så som vi följde resonemanget här, med tanken att han kunde tidsresa och fastnade när hans räkning träffade 0, skulle han ha kunnat gå tillräckligt tillbaka för att få en annan tidsresande enhet.

Att vara fortfarande i samma verklighet skulle hans hopp så småningom ta slut och hitta Makoto där. Om detta inte låter tillräckligt bra för dig och tror att Chiaki inte är ond, skulle han gå tillbaka till framtiden, få språng och gå tillbaka till Makoto på hans tidslinjen, medan Makoto är på henne tidslinjen skulle så småningom se hans hopp slut och hitta honom igen.


I slutändan kan filmen faktiskt prata om att skapa parallella verkligheter, som skiljer sig åt vid varje hopp, liksom att det finns separata verkligheter för varje person som hoppar. Sättet du tar dessa argument, som jag tror är mest relevanta, kan leda till olika slutsatser.

Hur som helst tror jag att Chiaki blev rädd eller något och tappade enheten. Det hela hände och killen fastnade i tid. Med olika språngräkningar för varje person återvände Makoto när han fortfarande hade räknat 1. Hon hoppade tillräckligt långt för att få sitt fulla antal också. Slutligen är Chiaki ett skitstövel för att hoppa tillbaka i tiden med vetskap om att han kunde ha sett målningen, filmtid. Tydligen försvann han, men kommer så småningom att avsluta sitt språng och dyka upp igen i Makotos verklighet. Och hon kommer att hata honom för att vara en juck som i stället för att vänta på att restaureringen skulle vara klar, föredrog att gå till sin no-river-no-nature-not-many-people-without-blue-sky time.

Parasit.

Chiaki går tillbaka till framtiden. Chiaki går tillbaka i tiden för att rädda Kousuke så att Makoto inte behövde använda sitt senaste språng som räddade Kousuke.

Sedan går Makoto ännu längre och förhindrar att det mesta av filmen händer, vilket innebär att Kousuke och den korta tjejen aldrig är i fara, så Chiaki använder aldrig sitt sista steg.

Chiaki byter sitt sista steg för att få Makoto ett till, sedan byter Makoto sitt sista steg för att få Chiaki ett till.

Chiaki lämnar sedan i slutet av filmen och går tillbaka till sin egen tid (han sa tidigare att han skulle göra omedelbart men blev distraherad att ha kul). När han går hem kommer han förmodligen att få fler språng, men kommer inte tillbaka till tiden i filmen för att han inte vill, det var därför han sa adjö till Makoto.

Om han inte skulle gå tillbaka till framtiden i slutet hade han ingen anledning att lämna.

Här är mina två cent, och det har att göra med en av ovanstående teorier. Makoto skulle inte ha återställt sina hopp genom att hoppa tillbaka i tiden (det hände inte under hela filmen). När hon återfick en var det helt enkelt att Chiaki hoppade så långt tillbaka att han råkade "ångra" sitt sista steg genom att försöka förhindra olyckan.

Min nästa teori är att Chiaki är från samma era (men det skulle betyda att tidsteg måste ha upptäckts under den aktuella eran ...). Resonemang: Varje gång Makoto hoppade, återvände hon till platsen och uppgav att hon var vid den tiden (minns du allt rullande och fallande?). Att gå ur den tanken, (att en person bara kan återvända till en punkt i sitt tidigare liv) skulle Chiaki bara ha kunnat återvända till en tidigare punkt i sitt liv.

Det väcker frågan: Var Chiaki faktiskt från samma era som Makoto? Kanske hade de träffats i framtiden. Det skulle förklara Chiakis "Jag väntar." Det är såvida inte Makoto hittar ett sätt att resa till framtiden (som det absolut inte nämnts om.)

Kanske kan man bara använda på enheten en gång under sin livstid. eller även om det är framtiden och det finns en tidsresande enhet, är det mycket logiskt att den har begränsad åtkomst. Vilken anledning skulle han ge? att han bara vill leva i dessa tider? Jag är ganska säker på att ingen skulle gå med på det. Det har gått ett tag sedan jag såg det så det är möjligt att jag glömmer något.

Och för allt du vet, var hennes moster faktiskt flickan som kommer tillbaka på den tiden och personen hon sparar den målningen till är Chiaki. Mostern var lite mystisk och sa att även hon gjorde den tidsresa du känner till.

I slutändan har Makoto redan återställt sina språng och Chiaka säger "Jag kommer att vänta". På detta svarar Makoto "Jag kommer springande". Detta hänvisar till en av dem som hoppar till basebollscenen / delen förmodligen för att spendera mer tid med varandra.

Jag tror att Makato återställde sin tidhoppning och går tillbaka till tiden i framtiden. Och i framtiden tar hon upp historiskt restaureringsyrke så att det förflutna Chiaki (när de gick i gymnasiet) kunde komma och se den målning han hade velat se.

I själva verket sa Chiaki att målningsrekordet hittades i just den tiden. Efter att målningen inte hittades. Det betyder att makato faktiskt var en häxa som tidigt hoppade för att göra restaureringen så att chiaki i framtiden kunde se det. Även hon hade nämnde att hon har gjort tid att hoppa i det förflutna. Även i filmen var mosterhäxans identitet väldigt lite känd och hon var en mystisk person ... hon har väldigt få vänner.

Hon hade heller inte visat någon ångest när hon hörde makato berätta om sin olycka. {Eftersom hon vet att makato ('själv"som jag har förklarat) skulle inte dö. (om hon faktiskt inte är en häxaOch den målningen är viktig eftersom den kommer att få chiaki från framtid till tid att springa och han skulle träffa makato}. Makato hade till och med i slutet sagt att hon hade fått reda på vad hon ville göra i framtiden men det var en hemlighet ... och yrket hon skulle ta är restaurering av målningar och hon skulle sluta bli häxa i framtiden och chiaki skulle ha kommit igen för att träffa henne och skulle ha gett henne tidssprången {eller på något sätt lyckas hon få dem att återvända till tiden för hennes gymnasieliv när målningen var där för att återställa så att makato från det förflutna kunde möta chiaki och det kommer att bli en oändlig krusning {det kan låta konstigt men enligt min mening om framtida makata hoppar tillbaka till det förflutna det förflutna makata när hon skulle nå den tiden för framtida makata hade gjort tidssprånget skulle hon tidhoppa igen och det skulle skapa en oändlig krusning}.

Jag är inte säker på om Makato någonsin skulle träffa chiaki i framtiden men som aunty häxa väntar hon på honom och hon återställer målningen i hopp om att även om han inte möter henne i framtiden skulle hon återställa målningen så att framtiden Chiaki när han skulle ta tidssprånget skulle kunna möta Makato 'själv' tidigare.

sorry det är långt och tråkigt och min engelska är hemsk .....

Jag letade bara efter "The Girl Who Leapt Through Time" på DVD, eftersom min var väldigt skadad, när jag kom över den här webbplatsen. Efter att ha läst allas kommentarer insåg jag att alla verkar sakna samma information. Jag skulle vilja hjälpa alla.

För det första är ”Auntie Witch” INTE en framtida version av Makoto Konno; hon heter Kazuko Yoshiyama. Vad ingen verkar veta är att den här filmen (aka: "Toki o Kakeru Shōjo"), som skrevs av Satoko Okudera 2006, är en uppföljare till en bok med samma namn skriven av Yasutaka Tsutsui 1965. Den här filmen har en mangaform av Ranmaru Kotone också 2006, som har ett förlängt slut; med det som kom efter Makoto och Chiaki säger farväl.

I boken, efter en incident i vetenskapslaboratoriet, upptäcker 15-åriga Kazuko att hon har förmågan att hoppa i tid. Hon berättar för sina två klasskamrater och bästa vänner, Goro Asakura, Kazuo Fukamachi och hennes naturvetenskapslärare, Mr. Fukushima om det i hopp om att de kan hjälpa henne att räkna ut saker.

Senare, precis som Makoto, upptäcker Kazuko att en av hennes vänner är en tidsresenär; naturligtvis kommer jag inte att berätta vilken det är. ^ - ^

Den här gången berättar Kazuko att han föddes 2649 och att han kom från år 2660; vilket skulle göra honom 11 år gammal, även om han inte ser det ut, och att han är en universitetsstudent som studerar läkemedelsvetenskap. Han förklarar att kemikalier utvecklades som kunde få fram latenta förmågor hos människor; fysiska, telekinetiska och psykologiska krafter. Han förklarar att han experimenterade med en förening som gjorde det möjligt för honom att resa i tid och han fastnade i det förflutna men att han lyckats replikera sitt arbete och nu kunde återvända till sin tid. Han förklarar också att händelsen i vetenskapslaboratoriet som exponerade henne för föreningen var hans fel och att han aldrig tänkt att Kazuko skulle uppleva alla dessa konstiga saker.

Kazuko ber honom stanna men han förklarar att han inte kunde för att tidsresor förvirrar historien och att det finns en lag på hans tid som förbjuder dem att berätta för folk tidigare om tidsresor. Som ett resultat förklarar han att han kommer att behöva radera Kazukos och alla andras minnen av honom. Kazuko frågar honom om han någonsin skulle återvända till sin tid, skulle hon någonsin träffa honom igen och han lovade att han skulle komma tillbaka och att han skulle komma och se henne; "När jag avslutade min forskning, när jag lyckades skapa drycken."

Till slut, även om tidsresenären raderade Kazukos minnen, kunde hon återfå sina minnen av inte bara honom utan allt om tidsresor och vad han berättade för henne om framtiden.

I filmen är det inte känt om Kazuko verkligen är Makotos biologiska moster eller bara en nära familjevän. Hur som helst bestämde Kazuko sig för att få ett jobb på Tokyos nationalmuseum och återställer gamla konstverk. Det är tydligt att hon gjorde samma löfte till framtiden som Makoto kommer att göra; för att bevara historien för framtidens skull.

TEORIER

Även om Makoto använde en anordning för att uppnå förmågan att hoppa i tid, hade Kazuko förmågan inom sig hela tiden; en latent förmåga framkallad av föreningen. Eftersom varje gång Makoto gick tillbaka skulle hennes språngräknare minska, det är tydligt att oavsett hur långt tillbaka hon gick skulle hon aldrig få tillbaka sina hopp. Det är min teori att Kazuko laddade Makoto och gav henne ytterligare ett språng.

Nu, som i filmen, finns det en ”stoppad tid” -scen i boken; resenären använder en enhet för att uppnå detta. Kazuko kommenterar att tiden hade ”slutat” och resenären korrigerade henne och förklarade att de färdades tillbaka i tiden i samma hastighet som tiden går framåt; detta är en sund teori i kvantstudier. Eftersom Chiaki bara hade ett enda steg kvar är det logiskt att anta att han hade en liknande enhet att använda om han behövde. Eller något liknande den "stoppade tiden" -enheten formulerades och tekniken integrerades i tidhoppningsförmågan; Makoto skulle inte ha denna förmåga, eftersom hon bara kom i kontakt med laddningsenheten. (Kvantteori: brytning av ljudbarriären skapar en ljudbom, bryter ljusbarriären saktar och / eller stoppar tiden, bryter tidsbarriären förvränger tiden; gör det möjligt för en att röra sig bakåt eller framåt i tiden.)

Jag har lagt märke till att många människor inte kunde förstå hur Chiaki räddade Kousuke och Kaho från att träffas av tåget när han bara hade ett enda steg kvar. Svaret är enkelt: Dagen efter olyckan var Makoto så sårad att Chiaki inte orkade och gick tillbaka i tiden med sitt sista steg. Frågan är: vilken tid gick han till? Svar: Kaho skadade hennes fotled och Kousuke lånade cykeln för att ta henne till sin familjs medicinska klinik och att efter att ha lämnat kliniken inträffade olyckan vid 16-tiden. Chiaki gick tillbaka i tiden med den förstörda cykeln; eftersom i historien, tiden självkorrigerar, fanns det ingen paradox. Chiaki gick till 16:00 och istället för att landa vid den tiden drog han in Makoto och tog henne med sig genom tiden till 15:30; han gjorde ett dubbelt steg bakåt för ögonblicket innan han hade ringt Makoto och frågat henne om tidhopp. Cykeln försvinner medan Kousuke och Kaho var på kliniken, därmed ingen cykel, ingen olycka och cykeln med Chiaki återställdes. Omedelbart efter landning tidigare klockan 15:30 använde Chiaki tekniken "stoppad tid" och höljde in sig själv och Makoto i sitt tidsfält; som med cykeln raderades tiden självkorrigerad och Makotos skador raderades. Med tiden hållen på plats, pausad och Makoto under denna "stoppade tid" gjorde det dessutom möjligt för henne att behålla sitt minne om olyckan istället för att skriva om den.

Chiakis sista ord: "Jag väntar på dig" och Makotos svar: "Jag kommer inte att vara lång. Jag kommer springande ”. Jag upptäckte att vissa människor tog dessa ord för bokstavligt. När Chiaki sa att han skulle vänta menade han att han skulle titta igenom poster för att hitta de saker som Makoto hade lovat att bevara för framtiden; som målningen. När Makoto sa att hon inte kommer att vara lång och att hon kommer springande menade hon att hon kommer att arbeta hårt och göra vad hon kan för folks skull i framtiden. Vad de sa var som att någon sa "ses senare" istället för "hejdå", för det är definitivt för mycket att bära.

Jag hoppas att det här inlägget gör saker tydligare för alla. Vi ses senare. ^ - ^

1
  • Omarbeta ditt inlägg för att göra det läsbart, som att lyfta fram viktiga punkter, citera specifika scener i filmen genom att ange ungefärlig tid det hände osv. Försök att dela det i delar, med det sista stycket som sammanfattar ditt svar eftersom det är ganska långt.