Anonim

Jag granskade min fråga om hur mördaren kom på taket och det slog mig plötsligt hur konstig scenen jag publicerade i den frågan var.

Här är det återigen som referens:

I den här scenen ser vi Yamane introducera Miki till sin egen moster. Vi får senare reda på att Miki faktiskt var Dr Magata. Fick doktor Magata verkligen en syster eller inte? Jag frågar för att jag tycker att det är konstigt att mostern inte skulle känna hennes systerdotter, eller åtminstone veta om hennes bror / syster hade barn. Det verkar också konstigt att de inte skulle ha träffats. Jag minns att medan Dr Magata agerade som Miki sa hon till professor Saikawa att hon är uppvuxen i Amerika, borta från Dr Magata. Men även det låter konstigt eftersom Dr Magatas föräldrar inte separerades.

Å andra sidan verkar det allt märkligare om hon gjorde inte det ha en syster, för det skulle betyda att mostern borde ha vetat direkt att Miki var en bedragare.

3
  • Detta stör mig också. Den mest troliga förklaringen jag har sett är att 1.) Shiki hade aldrig en syster; 2.) Shikis moster kommenterade inte detta eftersom hon var medveten om Shikis plan. Jag har sett olika motiv föreslagna för att hon är villig att följa Shikis plan, till exempel att hon är missnöjd med sin man (Shikis farbror) för hela affären och är okej med att Shiki dödar honom.
  • I drama-cdn uppgav att shikis föräldrar skulle skilja sig, men efter att ölaboratoriet var klart. Så firandet är den sista dagen för dem som familj.
  • Det här var inte så konstigt efter att jag aktiverat min upphörande av misstro så att jag kunde förbise att hon fick ett barn medan hon var isolerad från alla och ingen märkte det i 15 år.