Anonim

Apsara Dance Bopha Devi 1966

Jag letar efter en tatuering av porten som visas i avsnitt 63, men jag vet inte vad det är jag letar efter. Jag vet att det finns två portar, och en av dem är "Livets träd".

Jag letar efter den andra, avbildad i denna skärmdump från avsnitt 63 kl 16:46:

Vad visas på den andra grinden?

2
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/21923/…
  • Observera att det också finns två andra grindar: i.stack.imgur.com/CrqCG.png

Det finns tre olika portar totalt.

Den första (Ed) är det så kallade "livets träd" som beskrivs i denna fråga.

Porten du letar efter är den andra porten (Al's), som är det europeiska alkemiska systemet som avbildas i George Ripleys Marchem of Alchemy, baserad på Kabbalah's Tree of Life och Kundalinis chakrasystem, som troligen härrör från Samuel Nortons Catholicon Physicorum.

Den tredje grinden ("Truth's" / Mustang's) verkar inte härledas från känd alkymisymbologi från verkliga livet, men den delar likheter (två korsande trianglar) med tatueringen på Rizas rygg, som är relaterad till Flame Alchemy.

0

Mustangs dörr är från hans flammealkemi som också är Salomons tätning

1
  • Även om detta är ett bra svar på en fråga, svarar det inte på denna fråga.

Som människor tidigare har redan sagt; Al's gate är från Alchemys märg. Om jag minns rätt representerar symbolen rening, och man tror att det enda sättet att få total rening är att bli av med sin fysiska kropp (något Al är ganska bekant med).

Roys gate är mycket mer komplicerad än så. Ja, delar av porten visas på Rizas tatuering; delarna på hans port representerar dock inte flammealkemi som många tror, ​​utan istället representerar solen och ormarna något som kallas äktenskapet mellan Röda kungen och den vita drottningen. I grund och botten är Roy och Rizas förhållande en analogi för den röda kungen och den vita drottningen.

Det är lite komplicerat, men här är en YouTube-video där jag går lite djupare in på Roys gate.