Anonim

💎VIP 🐺Wolf Bride, kapitel 1💎

I shoujo-anime och manga som Vampire Knight, Special A och Kaichou wa Maid-sama visas de manliga kärleksintressena (eller Zero i fallet med Vampire Knight) som toppscorer i klassen. Finns det en känd anledning till att detta är så vanligt?

3
  • Är detta inte mer en samhällelig sak än en anime? Vissa människor är intresserade av de med snyggt utseende; vissa människor är intresserade av dem med bra hjärna.
  • Kanske. Jag antar att jag undrar varför det i allmänhet är det som specifikt är valt mot.
  • 6 Vanligtvis har huvudintresset både bra hjärnor och snyggt utseende. Är det så konstigt att tänka att en tonårsflicka skulle gå efter någon som är både fysisk attraktiv och mentalt kapabel?

I berättelser - oavsett medium - har huvudpersonerna alltid minst en fantastisk eller omtyckt kvalitet. De kan vara riktigt smarta (id, toppscorer), mycket begåvade, mycket populära, riktigt roliga eller helt enkelt mycket hårt arbetande. Om en huvudperson inte har en sådan kvalitet kommer han / hon att utveckla den när historien fortsätter. Detta är helt enkelt vägen må bra historiestrukturer arbete och shoujo och shounen handlar om att må bra.

Shoujos målgrupp är tjejer och därför är de manliga huvudpersonerna ofta en eller flera rika, snygga, framgångsrik, begåvad, rolig, etc., etc .; alla egenskaper som tjejer vanligtvis gillar hos pojkar. De är inte alltid toppscorer: till exempel i Kimi ni Todoke, det är Sadako som specifikt visar sig vara riktigt smart medan Kazehaya är mer av den populära trevliga killen, eller IOW, han bygger på en annan arketyp. Du kommer normalt inte att hitta den kvinnliga ledningen falla för en förlorarehane i shoujo; det är mer troligt att det bara händer i josei.

Asiatiska kulturer brukar lägga större vikt vid akademiker än västerländska kulturer. Jag förväntar mig att det faktum att det inte finns någon verklig motsvarighet till anime och manga som spelas i skolor också är en faktor för varför egenskaper som akademisk spetskompetens inte registrerar så mycket. Som sagt, romaner som Lucy Maud Montgomerys Anne of Green Gables använd akademiska prestationer som karaktärsattribut eller plotpunkt. Det är ingen överraskning att Montgomerys bok har anpassats till en anime, Akage nej Anne.

1
  • 3 Det är också värt att notera att kvinnor i en undersökning från 2009 bryr sig om utbildningen av sina betydande andras ungefär 3 gånger mer än män, och om hur mycket pengar de tjänar, mer än 7 gånger mer än män.