Anonim

DU MÅSTE SE DENNA NYTT RELASERADE FILM AV ZUBBY MICHAEL 1 - afrikanska filmer 2020

Jag tror att du kan ha två (eller möjligen fler) tolkningar för detta. Den ena är en dans eller musik; den andra är att åstadkomma något med liten eller ingen ansträngning. Är dessa två tolkningar korrekta eller är det bara den förra som är korrekt?

1
  • Som en anteckning rekommenderade jag att denna fråga ställs här. Det frågades ursprungligen (utan sammanhang) på ELU. Jag har försökt att täcka definitionerna i mitt svar där borta men trodde att ni alla skulle ha mer insikt i det specifika avsnittet, eftersom jag inte kommer ihåg det så bra.

Jag kunde inte hitta en källa som uttryckligen angav betydelsen för avsnittet. Jag instämmer i dina tolkningar med båda passande stunder i avsnittet. Så låt oss bryta ner avsnittet:

'Vals för Venus'

Venus är inställningen för det mesta av detta avsnitt så det passar bra, utmaningen är vad valsen står för. Sagt på Merriam Webster ordet Vals kan vara en dans / musik med en tidssignatur på 3/4. Denna specifika definition verkar inte ha någon verklig relevans för avsnittet, men om vi tar hela tidsramen Rocco Bonnaro undgår Piccaro Calvino detta kan betraktas som en "dans".

Anledningen till att jag säger detta för dansa som ett verb kan betyda att man rör sig snabbt eller smidigt. Det är därför ibland inom sport, till exempel amerikansk fotboll, ibland säger sportanmälare att en spelare "dansade runt försvaret", vilket betyder att de undvek försvaret. Så jag tror inte det är så mycket att säga att Rocco "dansade" bort från Piccaro.

En annan referens från avsnittet som kan användas är när Spika och Faye ta en kommersiell transfer till Venus. De gör detta för att fånga några kapare och besegra dem väldigt enkelt. Detta kopplas in i den andra definitionen av vals som används som verb och betyder "att lyckas med något lätt".

Nu är detta inte på något sätt 100% anledningen till varför avsnittet heter så, utan bara en tolkning av varför det kan vara.

2
  • "The Singing Sea", låten som spelas av musikboxen, finns i en sammansatt mätare. Utan att se noterna är min gissning 6/8 istället för 3/4. Så det är inte riktigt valsmusik, men kanske letade författarna bara efter en annan musikgenre att använda för en episodstitel.
  • @PaulRowe Jag letade upp poängen "The Sining Sea" och dess tidssignatur är verkligen 6/8