Anonim

Reaktionsordrar och skattelagar

MALs sida på Försvinnandet av Nagato Yuki-chan listar det som en avknoppning för båda Den melankoliska av Haruhi Suzumiya och The Melancholy of Haruhi Suzumiya (2009).

Hur exakt relaterar den nya serien till de andra?
Var hamnar den i tidslinjen?
Eller är det helt oberoende förutom att använda samma karaktärer - i vilket fall kan det ses utan att tidigare ha sett någon av de äldre serierna?

Showens existens är i sig en spoiler för Försvinnandet av Haruhi Suzumiya, så alla som inte har sett filmen / läst boken ännu har blivit varnade.

Yuki-chan är en spinoff-anime baserad på en manga som började 2009. Serien är skriven av den ursprungliga författaren till Haruhi serien, Nagaru Tanigawa, och äger rum i det alternativa universum som skapats under händelserna i Försvinnande, där medlemmarna i SOS-brigaden helt enkelt är normala människor, och SOS-brigaden inte ens existerar.

Spin-off fokuserar mer på den dagliga interaktionen mellan karaktärerna än den ursprungliga serien, och följer den titulära Yuki-chan när hon försöker driva Kyon, som hon har en förälskelse på.När serien fortskrider utvecklar Yuki-chan en vänskap med Kyon när hon försöker erkänna för honom, vilket får mig att tro att serien är icke-kanonisk, eftersom följande konversation äger rum i Försvinnande strax efter Kyon befinner sig i det alternativa universum (runt 3:17 i länken):

"Nagato, säg mig ... vet du ... vem jag är?"

"Jag gör det. [...] Jag vet att du är student i klass 5. Jag ser dig då och då. Men jag vet inte mer än det."

Avknoppningen kan inte äga rum före händelserna i Försvinnande eftersom Försvinnande Yuki känner bara Kyon från när han hjälpte henne att få ett bibliotekskort, och det kan inte ske efteråt för

Nagato hade faktiskt använt sina krafter för att skriva om världen och ta bort alla övernaturliga element kring Haruhi, inte bara skapa ett alternativt universum, och hon återställer förändringen i slutet av berättelsen och raderar Försvinnande Yuki och resten av Försvinnande SOS Brigade från existens.

Serien är alltså förmodligen icke-kanonisk och passar inte in på någon specifik plats i tidslinjen.

Dess tomt är i grunden skild från den i originalserien, så den kan ses oberoende med nästan full plotförståelse. Men att njuta av karaktärerna och deras handlingar kan kräva förtrogenhet med källmaterialet, eftersom mycket av showens överklagande härrör från gapmo, där en upplevd skillnad eller motsägelse i en persons beteende eller handling (dvs. "gap") visar sig vara söt eller attraktiv. Yuki-chan låter tittarna se den normalt stoiska Nagato uttrycka sina känslor som en normal, blyg tjej, och utan denna kontrast förvandlas showen till en annan "söta tjejer som gör söta saker" anime - inte att det är något fel med dem.

2
  • Inte säker på den icke-kanoniska delen, men hur som helst, serien (berättelsen) är skriven av författaren till huvudserien själv.
  • 1 @nhahtdh Yuki-chan skrevs av Puyo, inte Nagaru Tanigawa.

Här är min teori men den innehåller spoilers av "The Suzanneya Haruhi försvinner" så fortsätt med försiktighet.

Kanske "Försvinnande av Nagato Yuki" är ett parallellt universum till huvudserien. Här är varför: kom ihåg hur Nagato gav Kyon ett val mellan den förändrade världen och den ursprungliga världen? Det var bara på grund av det valet som gjorde det möjligt för Kyon att fixa allt till vad det var igen. Men om det valet inte gavs honom? Vad händer om Nagato bestämde sig för att inte ge Kyon valet att återställa allt tillbaka till den ursprungliga världen? Denna TV-serie är resultatet.

Jag tror att det inte är kanon och det är mer av en vad-om-spin-off där de går för vad om killen gick för den tjejen istället eller vad om den här händelsen inte hände. Jag har sett det i många anime, ibland är det i en äggavsnitt och ibland i tre eller fler. Jag kan lägga ner några som Rumbling Hearts och Clannad-serien.

Anledningen till att jag tror att det här är orsaken till att Haruhi försvann, Haruhi agerade inte som henne vanligtvis galen själv och var mycket lugnare på grund av förändringen men i Yuki är Haruhi lite mer galen än till och med den ursprungliga showen. Så jag tror att det är mer en vad-om-sak. Glöm namnet på kategorin men det finns ett namn på den. Allt jag minns där ordet rött i namnet. Yuki själv är också helt annorlunda och vi glömde också Ryoko, hon var densamma i filmen en galen mördare och dödade Kyon (typ av). Men när Yuki försvann är hon mer som en vanlig tjej som gillar människor och är Kyons vän.

ja allt är helt annorlunda än filmen som hur karaktärer är och deras vänskap som inte fanns i filmen kyon kom ihåg och var livrädd för Ryoko och Ryoko agerade fortfarande som i showen utan empati ännu i den här har hon empati och är vänner med kyon är det som gav mig min teori