Anonim

RISE [Re: Creators AMV]

Den grundläggande förutsättningen för anime Re: Skapare är att när någon skriver en bok eller manusförfattar ett videospel eller något, skapar de en verklig värld där händelserna i boken / spelet / etc faktiskt inträffar. I början av showen transporteras några av karaktärerna från de skapade världarna till "showvärlden" (den värld där huvudpersonen [Souta] bor och där de skapade världarna är fiktion) av en Plot Device (prinsessan).

Alla skapade världar är fiktion som finns i showvärlden, men inte finns i den "verkliga världen" (den värld där du och jag lever), som Avalken of Reminiscence och Vogelchevalier och Magical Slayer Mamika.

Jag har lagt märke till ett rykte (se t.ex. här) att de skapade världarna ursprungligen var planerade att vara fiktion do existerar i den verkliga världen, men att denna plan föll igenom av en eller annan anledning.

Vad är källan till detta rykte, och hur äkta är det? Det låter väldigt bra sanningsenlig, nästan till den punkten att jag måste undra om källan är någon slumpmässig kille som tyckte att det skulle vara coolt om det faktiskt spelade ut på det sättet och så härstammar ryktet.

2
  • När jag läser den inofficiella karaktärsintroduktionen (japanska) skulle jag säga att likheten är oundviklig, men tills det finns officiell källa / intervju kan det bara vara en parodi / "respekt" ...
  • @AkiTanaka Ja, jag håller med om att många av de Re: Skapare karaktärer liknar karaktärer från saker som Ödeosv. Det är emellertid inte helt frågan jag ställer: det jag är intresserad av att veta är om Re: Skapare någonsin planerat att använda (till exempel) Sabre själv i showen, eller om planen alltid bara var att använda en karaktär som var en "expy" av Sabre.

Så coolt som det låter tycker jag att det är mycket osannolikt. Någon kanske har fått idén i början av produktionen, men enkel tanke på det gör det extremt svårt att dra igång.

Det största hindret är licensiering. Att få licenser till alla föreställningar och karaktärer skulle vara massivt åtagande och skulle ta enorma mängder tid, ansträngning och pengar.

Nästa är att få författare till andra verk att komma överens om att någon annan skriver officiell berättelse med sina egna karaktärer. Jag är säker på att de flesta författare inte skulle ha det bra att ha egna karaktärer skrivna av någon annan.

Det finns också ett problem med att passa in karaktärerna i historien. Många populära karaktärer har tydligt definierad personlighet och att passa in den personligheten i historien kanske inte är lätt. Och medan många karaktärer är tydligt påverkade eller baserade på andra fiktiva karaktärer, finns det ingen som skulle passa in i berättelsen exakt.

En annan sak är fläktens uppfattning. Om karaktärer från befintliga berättelser skulle användas, skulle det ändra kanon som fans ser. Och det är inte något som författare av originalen kanske vill ha. Och det kan ta lite vridning av karaktärens personligheter för att passa dem in i berättelsen, vilket resulterar i upprördhet av fans vid tydligt skildring av deras favoriter.

Så nej, jag tror inte att det här någonsin var en värdig idé under produktionen av Re: Creators.