Anonim

Ohio School Shooter T.J. Lane Pleads Not Guilty (Raw Video)

För att döda en person som använder Death Note måste du tänka på deras ansikte när du skriver namnet.

Om Death Note-användaren senast såg en person för årtionden sedan när han var barn men inte har någon aning om hur han ser ut nu, kan han döda personen genom att komma ihåg barndomens ansikte?

2
  • Jag tror inte att det någonsin förklarats, men jag tror att svaret skulle vara: "ja". Anledningen till att du måste känna en persons ansikte är så att det inte kan vara tvetydighet när du försöker döda någon som delar ett namn med någon annan.
  • Svaret är ett tydligt "ja". Light lär sig Melows namn från detektiv Yagami. Efter det besöker Mellow (som har studerat en dödsnot och ifrågasatt en shinigami under en längre tid) Near för att samla sin barndomsbild och Near nämner att han ordnade att alla föräldralösa som kände dem skulle försvinna så att Kira inte skulle kunna få dem att skriva Melows namn. Ingen detektiv med bokstäver drog någonsin en felaktig slutsats utan att läsaren / tittaren fick veta när och varför, så det är säkert att anta att barndomsansikten fungerar. Annars skulle hela scenen vara meningslös och ren plotkomfort.

Detta förklaras aldrig riktigt, men enligt reglerna borde du kunna döda den personen om du vet deras namn och ansikte.

Människan vars namn är skrivet i denna anteckning ska dö.

Den här anteckningen träder inte i kraft om inte författaren har personens ansikte i sinnet när han skriver sitt namn. Därför påverkas inte personer som delar samma namn.

Death Note, Hur man använder: I

Enligt regel XX:

  1. Om ovanstående villkor är uppfyllda kan namn och livslängder ses genom foton och bilder, oavsett hur gamla de är. Men detta påverkas ibland av livlighet och storlek. Namn och livslängder kan inte ses av ansiktsritningar, hur realistiska de än är.

Om Shinigami Eyes arbetar igenom en bild oavsett hur gammal den är, verkar detta ta hänsyn till barndomsfotografier. Reglerna för att använda Shinigami Eyes (faktiskt att se dem) jämfört med att använda Death Note (kommer ihåg deras ansikte) är mycket strängare, så jag skulle anta att så länge det var ett tydligt minne, att komma ihåg att deras ansikte skulle fungera.

Kom också ihåg att syftet med att komma ihåg deras ansikte bara är att skilja dem från människor med samma namn eller att kontrollera att du vet vem du skriver om. Om Death Note räknar en underversion som definitivt den personen, då fungerar det.

3
  • Jag tror att det här är ganska långt att ta en regel om "se människors namn och livslängd genom att använda dödsgudens ögonkraft" och tillämpa den på det villkor som krävs för att identifiera en person när man skriver sitt namn i döden. Notera.
  • Om Death Death definierar "någons ansikte" som en bild av dem som barn i ett avsnitt, är det säkert att anta att detta gäller alla andra avsnitt om inte annat anges.
  • Den enda skillnaden är att du måste fysiskt se personen eller en bild av dem för ögonen, men för att skriva deras namn måste du veta hur de ser ut.

Detta utökas inte i serien precis som många andra regler angående Death Note. Jag tror att Ohba inte har kommenterat sådana saker heller.

Min åsikt är: Nej.

Jag tror att ett foto av en persons ansikte kan betecknas som "har personens ansikte i sinnet" om (och endast om?) Den personens nuvarande utseende är inte för långt från hur personen ser ut i sitt minne eller på ett foto.

Jag tvivlar på att en babybild av L exakt beskriver L.s nuvarande utseende.

En möjligen relevant detalj: Jag skulle säga att dessa teckningar av Mello och Near skulle vara mycket överlägsna bilder av dem när de var yngre. Eftersom dessa teckningar inte fungerar för att sluta namn med Shinigami Eyes, antar jag att barndomsfoton inte heller fungerar när de används för att sluta namn med Shinigami Eyes och möjligen samma för scenariot i frågan.

Men om du skulle döda någon (med en Death Note) som är ungefär 13, och du såg dem senast när de var 11, kan det fungera.

Så vem dömer "inte för långt"? Jag antar att vem som helst uppfann Death Notes och deras regler i första hand eller vem som är ansvarig för Death Notes 'arbete. Eftersom Death Note är fantasi och inte scifi, tror jag att en sådan fråga inte kommer att ha ett exakt svar.

6
  • Så du tror att det skulle bero på om en person kan kännas igen från sin barndomsbild. I det här fallet, bry dig om att uppgradera din åsikt till "kanske"?
  • Ritningar fungerar inte, oavsett hur realistiska de kan vara. Det finns en regel för att täcka det! Se hur man använder: XX.
  • @Underverse Ledsen för förvirringen. Jag läste eller misstolkade frågan felaktigt. Tack!
  • @MaskedMan Åh ledsen. Jag tycker att ritningarna faktiskt är irrelevanta. Hur man använder XX handlar om att se namn med shinigami-ögon. Ingen i den japanska polisen visste deras namn. Ledsen för förvirringen. Redigering. deathnote.wikia.com/wiki/Rules_of_the_Death_Note
  • 1 @BCLC Åh, du har rätt, jag blev också förvirrad av det. Wow, reglerna i Death Note är så förvirrande. Inte konstigt att Light var tvungen att göra så många experiment för att ta reda på reglerna, och till och med Ryuk var imponerad! :-)