Anonim

Adele - Ryktet har det

I FMA 2009 / Manga kan Edward byta ut sin Gate of Truth mot Alphonse kropp.

Men jag tycker att detta är ganska dumt. Porten symboliserar kunskapen om alkemi. Father's Gate är liten och har inga ornament som Ed's vilket indikerar att Father inte vet någonting som anges i serien. Men alkemi är en vetenskap i detta universum. De lär sig det av att läsa böcker. Varför kan Edward inte använda alkemi men kunna läsa den? Jag kan föreställa mig att Ed inte kan använda alkemi genom att klappa händerna längre utan genom att rita cirklar och alkemiformler.

En annan fråga: Edwards vägtull (hans ben) för att se sanningen är mindre än Alphonse (som förlorade hela sin kropp) och det anges också att Al förmodligen såg mer av sanningen än Edward.

Så Alphonse's Gate är värt mer än Edward's Gate. Kunde inte Alphonse enkelt byta ut sin egen port? Han skulle förmodligen fortfarande använda alkemi eftersom hans kunskap är värt mer än Edwards.

Redigera: Tänk bara på det, du behöver inte offra någonting alls när du använder mänsklig transmutation.Allt du behöver göra är att offra din Gate så förlorar du inte så mycket av din kropp.

1
  • Det verkar finnas många frågor här. Kan du klargöra vad du frågar exakt?

Vad betyder det att Ed bytte ut sin port?

I samband med Eds sista transmutation (där han byter ut sin port mot Alphonse) representerar porten hans förmåga att göra alkemi, snarare än hans kunskap om alkemi. I kapitel 108 berättar sanningen Edward:

Sanningens port finns inom alla. Det är så alla kan använda alkemi.

Lägg märke till att tonvikten antagligen ligger på potential att göra alkemi. (Inte alla har talang eller kunskap att göra alkemi i universums Fullmetall alkemist!) Även om det är bortom Porten är alkemisk kunskap, enligt diskussionen kring Ed och Als mänskliga transmutationsförsök, är det inte det som är involverat här. (Ett sätt att tänka på det kan vara att betrakta porten som nödvändig i alkemi eftersom alkemisk kunskap måste "släppas ut" när det finns en transmutation, men jag avviker.)

Således, även efter sin slutliga transmutation, kan Ed lära sig om alkemi; han kan helt enkelt inte omsätta det i praktiken. (Faktum är att i slutet av mangan reser bröderna för att lära sig mer om alkemi.)

Kunde Alphonse ha bytt ut sin Gate istället?

I allmänhet kan man inte byta ut porten mot något annat. (Se diskussionen på Varför kan inte Roy Mustang få tillbaka sina ögon med hjälp av sin grind? För detaljer.) Det verkar emellertid möjligt i teorin att Al kanske kunde ha bytt ut sin port mot något efter att sambandet mellan hans och Ed var upptäckt. Några möjligheter till varför Al inte genomförde en sådan transmutation:

  • Att omvandla en port för det som förlorades i ens mänskliga transmutationsförsök är inte nödvändigtvis en uppenbar tankegång. Idén kanske inte har uppstått för Ed eller Al före den lovade dagen. Observera att Ed bara kommer på idén efter att Al har offrat sig själv, inte tidigare, inte ens när Alphonse började ha problem med sin rustning.

  • Alphonse ville återställa Eds lemmar; Att offra hans förmåga att göra alkemi för sin kropp skulle ha hindrat honom från att uppnå det målet. Alternativt, om Alphonse hade bytt ut sin alkemiska förmåga (dvs. hans port) mot Eds lemmar, kan det ha blivit omöjligt för hans kropp att återhämta sig. Als kropp sitter vid hans egen port, så om porten togs bort, kan den ha blivit otillgänglig.

1
  • Jag håller med om att definitionen av Gate inte är kunskap utan förmåga att använda alkemi. Jag tror att det är en representation av människans anslutning till världen.