Anonim

Gaspedal Remix

I kampen med Noumu, eftersom Noumu var lika stark som All Might, och det gjordes för att slåss mot All Might på 100%, måste All Might slå honom med över 100% av sin makt. Och i det sista avsnittet av My Hero Academia (säsong 3, avsnitt 4)

Midoriya slår muskulöst med One for All 1.000.000%

Betyder detta att One for All ger obegränsad kraft? Eller hur kan de slå med över 100% av sin kraft?

2
  • Jag antar att det bara är din "typiska" Shounen som talar för att gå över dina gränser.
  • Jag skulle säga att Midoriya inte riktigt använde 1 miljon% effekt, säg kanske 200% eller smth så som han använde Detroit och Delaware Smash. I grund och botten var 1 miljon% troligtvis hans slagkrig, inte den faktiska effekten av kraften.

One for All ger obegränsad kraft?

Nej, det gör det inte. Du kan inte bara få 101% effekt, var kommer den extra 1% ifrån? Från ingenstans? Ingenting kommer ut ur ingenting! Med 100% makt betyder det kraften från alla efterföljare till One for All (så vitt jag förstod). Således är det omöjligt att få obegränsad kraft.

Och om du baserade din fråga (tydligt gjorde du det) efter att ha sett Midoriya använda One for All på 1 000 000%, skulle jag be dig att tänka på det igen. Kan Midoriya till och med använda 100% av One for All i sitt nuvarande tillstånd?

Tydligt kan Midoriya inte ens använda eller kontrollera 50% av sin makt (eller låt oss bara komma överens om att han inte kan använda sin fulla kraft ännu utan att argumentera för procentsatsen)


Nu är det dags att avslöja mysteriet. Hur använde Midoriya 1 000 000% av One for All? Utan att säga ett ord kommer jag bara att lägga upp en bild av författaren som förklarar hur han gjorde det:

Jag skulle satsa på att allt kommer till riskerna och konsekvenserna av att gå över 100%. Om du tittar på midoriya, när han använder 100% av One for All, lämnar det en hel del skador. Vilket betyder att:

Styrkan i One For All är inte begränsad av ens kropp

Om din kropp kan innehålla en för alla, då trevligt, kan du använda den med 100% ström hela tiden, men om du går över 100% -gränsen finns det inga bevis för att det inte kommer att påverka din kropp.

Låt oss ta kampen mot All might vs Noumu, om du kommer ihåg det bra, efter att ha besegrat Noumu, var All-Might utmattad och kunde inte samla styrkan för att kasta ens ett slag. Även om det är sant att all makt är sårad och att tidsgränsen stänger, tror jag att det är säkert att anta att det att gå över 100% påskyndade hans utmattning.

En för alla användare kan styra produktionen av sin styrka

Som visas av Midoriya är det möjligt att minska produktionen av One for All. Således kan Midoriya använda den utan att bryta sin kropp i hälften: Han minskar effekten, vilket också minskar skadan på kroppen.

Om han nu kan minska effekten och därigenom minskar skadorna på hans kropp, tror jag att det är säkert att anta att han också kan öka styrkan i sin produktion och att göra det skulle öka skadan på hans kropp.

Så, Kan en för alla ge obegränsad kraft? Tekniskt ja, men att använda One for All kommer med ett pris som är knutet till den effekt du använder. Om du går för långt kan det förmodligen döda dig.

2
  • 1 Det har angetts ganska tydligt i anime och manga att One for All är kulmen på alla föregångares styrkor. Därför finns det en gräns för hur mycket styrka en användare av One for All kan samla och ger INTE obegränsad kraft. POTENTIALEN för One for All är obegränsad, eftersom varje användares styrka läggs till den när den släpps vidare, men mängden kraft som man kan använda med One for All är BEGRÄNSAD till kulminationen av styrkan hos föregångarna till den specifika punkten i tid.
  • 1 Om One for All kunde bevilja obegränsad makt, varför kunde ingen föregångare besegra All for One? Svaret är, tills All Might, den kollektiva makten för One for Alls föregångare inte räckte för att besegra All for One. Nu när Midoriya har ärvt One for All från All Might är Midoriya potential högre än All Might, eftersom hans styrka nu läggs till på One for All's styrka.

Deku använder aldrig 100% någonsin, förutom i striden mot Muscular. Läkaren sa till Izuku att 80% är allas gräns, men i en nödsituation kommer de att bryta den begränsaren och använda 100%, men det gör verkligen ont på kroppen. Plus, om Deku verkligen hade använt 1 miljon procent av One för Alls makt, skulle det ha dödat honom och förstört hela Japan.

mitt svar är ett för alla kan inte vara obegränsat när någon överför en för alla till en annan konstig person men den som överlämnade den till någon kommer att förlora en för alla om de använder sin eld för mycket medan personen som fick OFA men inte har överförts det till henne / han kommer att fortsätta nu, förmodligen frågar jag mig "vad händer med den som inte har överfört det" väl när personen inte har överfört denna OFA, deras eld kommer att bli större när de använder den.