Anonim

Min varuaffär stängdes nästan av

Norio Wakamoto är en veteran japansk röstskådespelare med en lång portfölj av karaktärer som han har uttryckt. Hans hantverk är sådant att han ofta ibland blir duvhål i en viss karaktärarketyp som passar en viss skådespel.

Denna skådespel är så framträdande att du ofta får folk att efterlikna hans röst, andra röstskådespelare / skådespelerskor som försöker imitera honom för skojs skull och till och med tävlingar vid kongresser (som vid Moe Culture Festival 2012) för att imitera honom. Dessa karaktärer är vanligtvis onda (men inte nödvändigtvis en antagonist), roliga, kanske lite galna. Karaktärer som Onsokomaru (2x2 Shinobuden), Victoreem (Gash Bell), Garuda (Magical Quiz Academy), Katakuriko Matsudaira (Gintama), Amagumo (Desert Punk), etc.

Finns det några karaktärer (oavsett om de passar den här arketypen eller inte) som har utformats speciellt för att Wakamoto ska spela? Jag vet att det finns befälhavare Wakamoto från Virgin Fleet, som jag inte hittade riktigt matchade arketypen, men det är svårt att föreställa sig att namnen bara var en tillfällighet. Var Commander Wakamoto utformad för att spelas av Norio Wakamoto?

Norio Wakamoto är inte den enda (även om han är en av de mest kända) seiyuu som har varit duvhål på en viss typ av personlighet i anime karaktär (även om han också kan skildra andra roller), för att vara specifik, en skurk karaktär, men faktiskt finns det mycket. Du kan se dessa människor i den här listan.

Om din fråga (vilken typ av förvirring så), jag kommer att svara på den bit för bit.

Finns det några karaktärer designade speciellt för Norio Wakamoto?

Finns det några karaktärer (oavsett om de passar den här arketypen eller inte) som har utformats speciellt för att Wakamoto ska spela?

Ja det finns.

Enligt denna länk,

Det har till och med kommit så långt att istället för att få honom att "arbeta med sin röst för att passa en karaktär", arbetar de karaktären för att passa hans röst.

så vi kan dra slutsatsen att det finns karaktärer som byggdes för att passa hans röst, även om länken inte angav vilka faktiska anime-karaktärer som var designade för honom. Men för att svara på din fråga, ja det finns det.

När det gäller befälhavare Wakamoto kan jag inte riktigt hitta en pålitlig källa för att stödja mina tankar (och jag är inte bekant med anime och karaktär) men jag tror att befälhavare Wakamoto inte var designad för Norio Wakamoto. Först och främst stod karaktären inte på listan över skurkaraktären Norio uttryckt på länken ovan. Om befälhavare Wakamoto var designad för honom, borde han åtminstone listas där och markerades för att vara speciellt utformad för honom. Deras namn är förmodligen ren tillfällighet. Och baserat på vad du sa passade inte karaktären med arketypen Norio Wakamoto var duva med. Jag tror inte att jag är tillräckligt övertygande, men vad är poängen med att få karaktären att passa hans röst om det inte är arketypen han är duva med?

Det är väl karaktärer som arbetades för att passa hans storslagna skurkröst.