Anonim

FMA: Edward's Lost Arm and Leg.

I slutet av FMA: Brotherhood, när Ed fick tillbaka armen, var den muskulös och han använde den för att slåss. Men när Al fick tillbaka sin kropp var den svag och avmattad, som den visade sig vara under hela showen på andra sidan porten? Har det någonsin förklarats varför detta kan ha hänt?

För det första är det värt att notera att skillnaden i deras styrka kanske inte är så drastisk som den verkar. Även om Als kropp i huvudsak har slösat bort kan du se att Eds högra arm är betydligt svagare än hans vänstra arm eftersom han inte hade den under serien (eller i flera år tidigare), där han hade mycket fysisk förbättring.

Som du nämnde kan vi dock fortfarande märka att det finns en skillnad. Ed ser normal ut, men lite mager, medan Al ser ut som komplett hud och ben.

Tyvärr kan jag bara erbjuda spekulationer om varför detta är. Ed inser att det är möjligt att han och Al på något sätt var sammankopplade i porten, vilket gjorde det möjligt för honom att ge näring till Al's kropp genom någon form av anslutning.

Men förutsatt att detta är sant är det lätt att observera att Ed förblir helt näring och Al är betydligt mer svält. Med denna logik, om vi antar att Eds arm också är kopplad till hans kropp i den "verkliga världen", skulle han kunna närma det i samma takt som hans vanliga kropp, medan Als kropp bara skulle ha fått delvis näring. Tyvärr anges detta aldrig i serien, så det är bara en gissning.

Så även om det inte är ett fullständigt eller nödvändigtvis kanoniskt svar, är det bästa jag kan anta att medan Eds näringsämnen matar både sin egen kropp och Al, får han lejonparten av dessa näringsämnen, så att armen kan brytas ned långsammare (eller inte alls).

4
  • Vilka avsnitt är från de fyra små bilderna från?
  • @kuwaly Allt från avsnitt 21, direkt efter OP.
  • Var det faktiskt inte några rader i Brotherhood som säger: "Jag äter för oss båda!"? Och nämndes senare också att det förmodligen är den enda förklaringen till att Als kropp inte hade försämrats helt och varför Ed hade en sådan aptit ...
  • @DaMachk Ja, som jag sa i mitt svar, "vilket gjorde det möjligt för honom att ge näring åt Al's kropp genom någon form av anslutning."Poängen jag gör är att näring som når Al måste vara mindre än att nå Ed av uppenbara skäl.