Anonim

AirPods Pro - Snap

Vi har alla sett det många gånger ... När någon blir arg eller irriterad, dyker den arga symbolen upp (visas nedan) en eller flera gånger i och runt personens huvud.

  • Var kom det ifrån?
  • Hur blev det populärt?
  • Finns det en ordentlig term för det?
3
  • Det är känt som Cross Popping vener. Karaktärerna är så arga att deras blod grimrar. Jag vet inte svaren på de andra frågorna.
  • Se även detta svar.
  • Jag kommer att nämna att det påminner mycket om Kanada, en stil som återansluten av nyckelanimatören Yoshinori Kanada. Jag har sett att det är de tidigaste användningarna från födseln (1984).

TVTropes kallar det "Cross-Popping Venes", och Wikipedia liksom andra bloggar och källor verkar vara bekväma att säkerhetskopiera den termen. Andra termer inkluderar "Bulging Vein" eller "# Mark".

Som namnet antyder inspirerades de av en fysiologisk effekt som många människor har; när de blir alltför arga eller spända stiger deras blodtryck och muskelspänningar byggs upp och tvingar venerna till ytan.

Arga karaktärer kan uppvisa en "ven" eller "stress mark" -effekt, där linjer som representerar utbuktande vener kommer att visas på pannan. (Wikipedia)

I verkliga livet är utbuktande vener vanligtvis ett tecken på fysiologiska förändringar, såsom åldrande eller sjukdomar. Starka känslor pumpar blod snabbare, vilket gör det mer utskjutande. (TVTropes)

Uppenbarligen är de kors- eller Y-formade markeringarna förenklade och tecknade liknande versioner av dessa vener, men är fortfarande representativa för denna reaktion.

Den första användningen av denna ikon verkar inte spelas in och inte heller varför den verkar ha blivit populär nog som en symbol för anime att även anime-knockoffs kommer att använda den. Tropes-artikeln jag nämnde har en dokumenterad lista över var den har dykt upp genom åren. dock är det fortfarande möjligt att även den mest daterade posten i listan inte är den ursprungliga användningen av ikonen.

80% säker på att detta härstammar från datorspel från NES / SNES-eran, särskilt med JRPG.

Dessa karaktärer var så små i storlek att de inte kunde göra några ansiktsuttryck med dem, eftersom karaktärerna inte hade en mun.

Samma sak med poppande ven. Frågan är med vilket videospel detta började.

Äldsta kända hittills hittills är Super Mario World november 1990, nära slutet av den sista striden den visar på bågens flygmaskin.

Markeringarna härstammar från någon arg japansk fudalherre kommer inte ihåg vilken, men hans ansikte användes för några samurai-masker. De används vanligtvis för att visa ilska och / eller tillkännage. Om någon kan namnge både herren och masken specifikt skulle det förmodligen hjälpa mycket.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser för att stödja ditt svar.