Anonim

Dungeons of Dredmor Episode 21: The blind and the hasty.

I Nanoha StrikerS (säsong 3) hade flera av de avancerade magikerna begränsningar för att begränsa deras effekt och därigenom minska deras magiska rankningsnivåer:

  • Nanoha Takamachi - S + reducerad till AA.
  • Ödet Testarossa - S + reducerat till AA.
  • Hayate Yagami - SS reducerad till A.
  • Lutecia Alphine - S reducerad till D?

Syftet med begränsarna var att begränsa skadorna som kunde orsakas på ett litet område och eventuellt skydda magikerna själva från överansträngning.

Dessutom kan begränsare endast tas bort av en högt rankad tjänsteman.

Med undantag för Lutecia (som var en fångad antagonist), varför trodde man inte magikerna att ta bort sina egna begränsare om deras syfte var att förhindra olycklig indirekta skador?

4
  • Om de kunde ta bort det själva, vad skulle det vara med att ens ha en begränsare?
  • Begränsarna är där för att förhindra olycklig missbruka. Det är som ett säkerhetslås för vapen. Där för att förhindra felaktigt avfyrande. Men när du behöver det kan du ta bort det.
  • Jag har en känsla av att det är att begränsa skador om de "av misstag" blir skurkiga. På samma sätt som militären kräver att vapen ska checkas ut från en rustning (och ICBM: er behöver flera personer för att skjutas upp).
  • Jag tog det för att magikerna är som att gå kärnvapen (förmodligen mer destruktiva när det gäller en riktigt arg S + -mage). Jag är säker på att alla militära befäl skulle känna sig säkrare med ett lås på sina strategiska vapen!

Denna begränsare är på plats eftersom avancerade magiker blir makt kraftfull att de kan utgöra en fara helt enkelt genom att vara obegränsade.

När en grupp magiker är i närheten eller arbetar tillsammans, gör de det måste begränsas. På grund av deras höga kraft, skulle denna mycket energi (mana) i ett område äventyra tyget i tidsrummet (seriens motsvarighet till rymdtid).[Nanoha Wiki] Så överväga, om magiker skulle få ta bort dessa begränsare utan TSAB: s medgivande, kan de göra det skrupelfri, vilket kan leda till oförutsägbar skada.

Detta jämförs med en parallell i verkliga livet, där otroligt kraftfulla vapen förseglas för nödsituationer; inte alla soldater på slagfältet har en raketraketer eftersom det bara skulle leda till förstörelse (och höga kostnader!).

Detta liknar hur en normal organisation är begränsad från att bära överdrivet vapen under normala uppdrag, bara använder sådan utrustning i nödfall.[Översättning av DVD-häften]

TV Tropes kallar detta Awesomeness Is Volatile och säger att "de skulle riskera att deras rena kombinerade kraft potentiellt snedvrider verkligheten"och"[Hayate, Nanoha och Fate] ensam utgör i stort sett en armé'.