Anonim

Varför blev Mitsuhas ansikte rött när Taki berättade för henne att han drack hennes kuchikamizake i Kimi No Na Wa?

Den här frågan har nagat på mig hela natten. Så, kan någon förklara vad "kuchikamizake" är och varför det gäller just den här scenen?

Kuchikamizake ("mun tuggad skull") är skäl som produceras genom att använda saliv för jäsning. Vi ser Mitsuha göra det som en del av hennes uppgifter som Shrine Maiden, under festivalen.

Hennes ansikte blev rött för att Taki drack den skull som hade hennes saliv i sig. Dessutom ansåg hennes egna klasskamrater det grovt när hon gjorde det under festivalen, så kontrasten till Taki kan ha gjort känslorna starkare.

Som TheGamer007 nämnde är Kuchikamizake 'en slags risbaserad alkohol som produceras genom en process som involverar mänsklig saliv som en jäsningsstart.'

Här är dock mitt svar annorlunda.

Varför blev Mitsuhas ansikte rött när Taki berättade för henne att han drack hennes kuchikamizake i Kimi No Na Wa? Detta förklarades av Makoto Shinkai själv här. För att citera från artikeln:

'Filmens märkligaste ögonblick kommer tidigt när Mitsuha, som en del av sin Shinto-ritual, tuggar och spottar ris i en burk för att göra en primitiv form av skull, jäst med mänsklig saliv. Senare dricker Taki skullet. Shinkai har sagt att han avsåg att scenen skulle representera en idé som är vanlig i tonårsanime, den indirekta kyssen där man dricker ur samma behållare som en förälskelse. Men bilden av en tonårig flicka som dribblar mjölkig vätska från läpparna har höjt ögonbrynen. Pressad under ett TV-utseende i december medgav han att saliv är ett fetischelement för många pojkar i tonårsåldern. '

Om du har sett annan anime eller läst annan manga med romantik involverad är det en vanlig förekomst för tjejer att bli förvirrade eller göra en stor sak av pojkar som dricker ur kopparna eller glaset de bara använde med sin saliv i den, till exempel som de ser det som en indirekt kyss. Denna fråga ställdes också på en annan forumwebbplats, det är därför jag fick reda på den nyhetsartikeln.