Anonim

Skicka ett erbjudande på ett hus - bostadsköp 101

Så i avsnitt 642 är det ett samtal mellan marinhögkvarteret och den nya killen (förlåt glömde hans rang / namn) och Saka säger följande

Vem är exakt de fem äldste, och hur mycket makt har de? När de lyckades lura marinkapitalet.

De fem äldste är Gorosei, japanska för "fem äldre stjärnor" (go betyder fem) som bildar rådet som driver världsregeringen. Nedanför dem är överbefälhavaren för världsregeringen, och under honom är marinens flottadmiral. De har ganska mycket obegränsad makt över världsregeringen.

Mycket lite information har givits, men många spekulerar (baserat på ingenting) att de är fem av de direkta ättlingarna till de 20 kungarna som bildade världsregeringen (vilket gjorde dem till himmelska drakar). Om de bara är normala medborgare kan de i teorin behöva svara på himmelska drakar, om de själva är himmelska drakar svarar de ingen.

Det är inte riktigt att de lurade Marine HQ, det är mer att de nekade information, eftersom Marine HQ ändå följer sina order. Om Sakazuki hade fått reda på det hade han förmodligen inte haft något annat val än att gå med dem ändå, som när Sengoku ville få ut de önskade affischerna för de flyktiga Impel Down-fångarna så snart som möjligt, men blev åsidosatt och fick höra att det hölls hemligt. Allt han kunde göra var att avgå, de kan överklaga bokstavligen vem som helst i världsregeringen när de vill.

Uppdatering:

Vid tiden för detta svar var ovanstående sant. Sedan dess har vi nu sett Im, mannen som sitter på den tomma tronen i Mary Geoise och som står ovanför de fem äldste.

Det verkar som om de är den näst högsta myndigheten i världsregeringen.

Den nya killen är Fujitora eller Issho och är en amiral.

De fem äldste verkar vara gorosei som är cheferna för världsregeringen. De är i stort sett världsregeringen och väljer amiraler, krigsherrar och alla vid marinkvarteren. Det är därför de kan lura dem efter behov. De gjorde förmodligen bara det på order av de himmelska drakarna som (i huvudsak) är världsregeringens kungliga / ädla klass.