Anonim

Naruto Shippuden - Naruto och Hinatas bröllop

I den sista omgången av Chuunin-testerna, när matchen mellan Neji och Naruto startar, blir Neji förvånad när Naruto använder Kage Bunshin no Jutsu. Han hade sett Naruto använda samma teknik i matchen mot Kiba i förberedelserna. Så han borde ha vetat att de var solida kloner som kan slåss till skillnad från de kloner som skapats av Bunshin no Jutsu.

Varför blev Neji förvånad när han såg Narutos skuggkloner? Var Neji omedveten om Kage Bunshin Jutsu, som är en mycket populär jutsu som används av shinobi?

Jag är inte säker på om Neji var precis förvånad, eller om det var mer av en insikt av hur tekniken fungerade och av dess potential. Men hur som helst, min åsikt är att detta är ungefär som ett "mindre tomthål". Jag säger detta för även om, som du sa, Naruto utförde denna jutsu i sin kamp mot Kiba, verkade ingen ge någon uppmärksamhet åt den. I den kampen, Narutos prestation (något) var det faktum han behärskade Henge no Jutsu.

I början av striden kommer Kiba ihåg att han såg Naruto på akademin försöka utföra Henge no Jutsu och helt misslyckas med det. Sedan, under striden, kan Naruto förvandlas till Akamaru, och det verkar vara huvudfokus för striden. Denna tillbakablick och omvandling visas i kapitel 75, kallad "Narutos tillväxt". I det här kapitlet, även om alla ser Kage Bunshin no Jutsu, bara Shikamaru verkar märka att det är Kage Bunshin no Jutsu. Han är den enda som gör en anmärkning om kombinationen av denna jutsu och Henge no Jutsu. Plus, i den här scenen, Neji har inte sin Byakugan aktiverad, en relevant information för den punkt jag ska göra.

Narutos kamp med Neji börjar i kapitel 100. I detta kapitel börjar Naruto med att inse att han inte kan komma nära Neji för att attackera honom, så han måste attackera på avstånd, och därmed skapar han några kloner med Kage Bunshin no Jutsu. Här, den här tekniken spelar en central roll i de åtgärder som håller på att inträffa, vilket accentueras av det faktum att shinobi i publiken (till skillnad från vad som hände i Narutos kamp mot Kiba) ta hänsyn till det faktum att Naruto kan använda en Jutsu-nivå-jutsu. Plus, här Neji har sin Byakugan aktiverad, vilket betyder att han kan se chakra flöde och tenketsu och allt det. Möjligen var det här första gången han tittade på en sådan teknik med sin Byakugan. Jag säger detta för att, till skillnad från vad du säger i din fråga, så Kage Bunshin no Jutsu är inte en så populär teknik, med hänsyn till det det är en förbjuden jutsu. Det kan användas ofta på slagfältet, men då hade Neji förmodligen aldrig sett det i aktion.

Nejis insikt om att det är Kage Bunshin ingen Jutsu är van vid få läsaren att förstå (eller för att påminna honom, eftersom jag inte kan minnas om det förklarades tidigare) skillnaden mellan denna jutsu och Bunshin no Jutsu när det gäller chakraflöde och dess fysiska egenskaper. Också, strategiskt, det faktum att Neji förstår detta är väsentligt, vilket leder honom till att, efter att ha blivit förvånad, konstatera det "I slutändan finns det bara en riktig kropp".

4
  • Kage Bunshin no Jutsu är en jonin-nivåteknik som används för spionering (vi ser att den används ofta av kakashi och andra joniner). Det vore verkligen förvånande att gener inte ens berättas om tekniken. En kille som upptäcker huvudgrenens hemliga tekniker kan inte veta om en sådan jutsu är lite svårt att tro :)
  • 4 @kartshan Jag tror att poängen är att Neji såg Naruto använda a jutsu, han förstod bara inte att det var de Kage Bunshin Jutsu - trots allt, från Nejis perspektiv, är Narutos klassclownen som lyckades komma så långt helt eftersom hans team bar av Uchiha. Så vad händer om doparen har hämtat någon slumpmässig klon-spam-jutsu någonstans, han är fortfarande inte särskilt viktigt.
  • 1 en annan punkt, han blev förvånad över att han inte kunde berätta med sin byakugan vilken som var en klon och vilken original, det var ett annat överraskningselement som han trodde att han kunde genom flödet av chacra skilja "bunshin" från originalet
  • @kartshan Kakashi kan bara göra Kage Bunshin eftersom han såg Naruto göra det med sin Sharingan, jag kommer inte ihåg någon annan jounin som använder den, bara vanliga kloner eller deras egna specifika elementkloner (mizu bunshin etc). Kom ihåg att det är en förbjuden jutsu som Naruto lärde sig av en rullning som målmedvetet var dold av den tredje så att ingen kunde lära sig den.

Jag tror att han blev förvånad över att se Narutos intellekt att han hade lagt lika chakra i varje kropp så att Nejis öga inte kan se den verkliga.

Kage bunshin är inte en populär jutsu..det är faktiskt en av de mindre kända jutsusna eftersom det kräver hög chakra och inte alla kan göra det ... även de flesta joniner föredrar inte att göra det om de inte går på jnfiltrering eller spioneringsuppdrag.

0