Anonim

Seriefigurer som du inte visste var faktiskt riktiga

Numera är pigor i grunden en svår stereotyp. Otaku-karaktärer som Sakurasou no Petto na Kanojous Ryuunosuke Akasaka, Lucky Stars Konata Izumi och Genshiken-gänget älskar alla pigor. Till och med K-On Sawako Yamanaka, som inte är en otaku, sätter flickorna i Light Music Club i städersdräkter.

Ett tag hade varje show som kom ut en städkaraktär och flera föreställningar fokuserade helt eller delvis på pigor, som kanske eller inte också är androider (t.ex. Hanaukyou Maid Tai, Hand Maid May, He is My Master, Koharu Biyori, Mahoromatic).

Det var chockerande svårt att hitta en SFW-bild från Koharu Biyori.

Till och med visar som inte hade pigor påverkades: Digi Carats Dejiko hade på sig en kostym som såg ut som en städersdräkt, även om hon inte var hembiträde utan snarare kontorist i en anime-butik (och faktiskt en främmande prinsessa).

Min uppfattning var att allt började någon gång runt 2001, men jag såg aldrig hur; det verkade som om jag en dag var omgiven av pigor. (Inte för att det störde mig att vara omgiven av pigor.) Hur kom det igång? Fanns det en enstaka show eller några shower som startade piggalan? Eller var det alltid där, och jag märkte det aldrig?

Det mesta av detta är en sammanfattning av tidningen Maid in Japan: An Ethnographic Account of Alternative Intimacy av Patrick W. Galbraith (författare till 'the otaku encyclopaedia')

Den första städersdräkten i japansk populärkultur kom från den erotiska anime-serien Cream Lemon, del 11: Black Cat Mansion i 1986. (Hiroki Azuma, Otaku: Japans databasdjur, Minneapolis: University of Minnesota Press, 2009, s. 42.)

Det är värt att läsa hela papperet eftersom det är ganska intressant.

Galbraith nämner att deras städkaféer kan ha utvecklats från värdinna klubbar, men med den nya "moe" och söta tilltalande som började få fart på 1970-talet

Ett spel som specifikt hade hembiträden i Välkommen till Pia Morot !! och är vanligtvis knuten till början på denna trend. Dessutom var det första städkaféet som inrättades 1998 som en speciell händelse för spelet.

Det första permanenta kaféet Cure Maid Caf inrättades 2001 och under åren fram till 2011 inrättades massiva 386 kaféer (även om majoriteten har stängt finns det fortfarande många idag)

Se även: Hur började lolicongenren i anime / manga? (eftersom det på samma sätt motiveras av söthet)

1
  • 3 Galbraiths tidning var väldigt informativ, även om det gjorde mig deprimerad över mitt livs tillstånd efter att jag såg för mycket av mig själv i hans beskrivning av städers kaféers vanliga kundkrets: -> Tack för länken och ett annat fantastiskt svar.