Anonim

Tristan Cardew - lycklig

Finns det någon betydelse för karaktärsnamnen i Elfen Lied, särskilt när det gäller de viktigare karaktärerna? Med vissa tecken finns det en tydlig "mening" - t.ex. Nana, som också var känd som "nummer 7" vid forskningsanläggningen. Kan andra karaktärsnamn t.ex. "Lucy" vara hänvisningar till något, eller kanske på något annat sätt meningsfullt med tanke på handlingen?

Även om detta aldrig bekräftas, passar det inte på tomten

Lucys namn liknar Lucifer med tanke på att Lucy är det onda alter-egot, det skulle vara ett av de mest passande.

En annan möjlighet skulle vara att namnet är relaterat till St. Lucy / Lucia, men det här är en ganska långsökt teori.

De hotade att dra henne till ett bordell om hon inte förnekade sin kristna tro, men inte kunde röra henne, inte ens med tusen man och femtio oxar. Så de staplade istället material för en eld runt henne och satte ljus på den, men hon slutade inte tala och insisterade på att hennes död skulle minska rädslan för andra kristna och leda sorg till icke-troende. En av soldaterna stack ett spjut genom hennes hals för att stoppa dessa fördömanden, men utan effekt. Strax därefter fördes det romerska ansvariga konsulatet till Rom på anklagelser om stöld från staten och halshöggs. Saint Lucy kunde bara dö när hon fick den kristna sakramentskällan

Redigera Läsa igenom den relaterade frågan Vilken är betydelsen av 'w' fingerpositionen i Elfen Lied? Jag tror att st Lucy / Lucia-teorin är mindre långt ifrån mig än jag tänkte själv. Elfen Lied verkar vara ganska kristenpåverkad.

2
  • 1 Jag har alltid antagit att Lucys namn inspirerades av hominiden Lucy: sv.wikipedia.org/wiki/Lucy_%28Australopithecus%29
  • 1 @ninjalj: Jag hade en känsla av att det kan vara fallet själv, men jag hade inget att gå utöver tomten och min vilda gissning.

En annan tolkning är att Lucy är en hänvisning till hominiden, som nämnts av ninjalj. Detta verkar vara vettigt med tanke på Lucys roll i handlingen som en mitokondriell Eva för forskarna. Men själva mangan verkar inte uttryckligen förklara varför Kaede betecknas som Lucy av forskarna, och det är därför inte klart vad den "korrekta" tolkningen av Lucys namn (om det till och med finns något) är.

Detsamma verkar gå för många av de andra karaktärerna, utöver mycket uppenbara fall som Nana.