Anonim

NVidia GTX 1080 Founders Edition Lager VS Överklockning | i7 5960X 4,5 GHz

Jag har sett det gång på gång att en mangaka bara stoppar vad han / hon gör när han / hon tappar intresse och startar nästa projekt istället.

Ett mycket stort exempel inkluderar här "Kandidat för gudinnan". Mangaka som skapade den var och är känd för att göra det gång på gång.

Det som verkligen förvånar mig är att de bara får jobb om och om igen trots sina tendenser (och de är till och med kända för det). I andra grenar (programmerare som exempel) är du en goner från marknaden när du börjar göra det.

Så min fråga här är om det finns några information om VARFÖR Mangakas som är kända för att inte avsluta sitt arbete och istället startar något nytt får arbete om och om igen till synes mycket lätt? (är det något kulturellt jag har utsikt över här, eller är det något annat på jobbet här?)

4
  • Kanske för att människor fortfarande köper sitt arbete?
  • Yah, en mangakonstnär kommer att få mer arbete om deras tidigare verk säljer. Med tanke på karaktären hos serietidningar, publicerade som veckovisa och månatliga serier, skulle det inte överraska om de flesta läsare inte lyckas läsa en serie från början till slut.
  • Jag känner att en del av anledningen härrör från hur en mangakas jobb skiljer sig från en programmerares jobb, men jag har problem med att orda det så jag lämnar detta bara som en kort kommentar.
  • @Maroon Jag skulle säga att det är för att en manga är mycket mer ett uttryck för vem författaren är än ett program. Om du behöver ett program som producerar några affärsrapporter, finns det förmodligen tusentals programmerare som kan producera det, men varje manga, oavsett hur banal, kunde bara skapas av den personen. Och för att en manga ska tjäna pengar måste den ansluta sig till tusentals eller miljoner människor på en emotionell nivå. Det är mycket svårare att hitta någon som på ett tillförlitligt sätt kan göra det än att hitta någon som kan skriva ett program som skapar den företagsrapport du vill ha.

Affärsmässigt är det inte särskilt viktigt för så länge dessa mangaka fortfarande säljer skulle förlagsföretag fortfarande vilja skriva ett avtal med dem. För att förhindra att denna typ av mangaka fortsätter att ha jobb måste marknaden avvisa sitt nya projekt. Först då skulle ett förlag vara ovilligt att underteckna dem.

Nu är de flesta läsare bara avslappnade läsare. De läser bara när de gillar det och är inte så kopplade till en serie. Endast hardcore fans skulle följa och veta allt om en serie. Så för de flesta läsare är det inte särskilt viktigt om denna mangaka är känd för att vara en sådan person.

Faktum är att många inte bryr sig om att veta vem mangaka är. Min syster, som inte är en otaku även om hon en gång i tiden läste manga, känner till Naruto, Fairy Tail, Bleach, One Piece och många andra mangas. Men om du säger till henne Masashi Kishimoto, Hiro Mashima, Kubo Tite, Oda, då kommer hon att säga "vem är det?" Den enda mangaka hon känner till är Fujiko F. Fujio (för det är Doraemon). Vad de behöver veta är bara titeln på mangan och om den är intressant eller inte.

2
  • Ärligt talat .... Jag fruktade att det skulle vara svaret .... antar att jag hade hoppats på mer från mänskligheten ^^
  • 2 @Thomas Tja, att hitta en populär mangaka är mycket svårare än att hitta en användbar programmerare. Populära verk blir populära eftersom de skapar denna konstiga gryta av originalitet, kliché, återanvändning, genarkonvention och subversion av genarkonventionen som alla samlas för att skapa en alkemisk reaktion med en publiks tidsand. Det är så många variabler inblandade att anledningen inte ens kan omfatta det. Manga-tidskrifter publicerar och avbryter dussintals manga för varje som lyckas till och med blygsamt. Det är inte så förvånande att de fortsätter att gå tillbaka till de som lyckades tidigare.