Anonim

Richard Tuffs: Tillväxten av spiralgalaxer över kosmisk tid

Jag förstår att en av dem faktiskt är den andra. Först får vi tro att Vincent är Ergo. Men mot slutet av serien upptäcker vi något men jag är inte säker på vad det betyder: Ergo skapade Vincent för att springa ifrån sig själv. I början, när Vincent förvandlas till Ergo, tappar han kontrollen och kommer inte ihåg något av det. Senare börjar han kontrollera Ergo, men samtidigt kan han prata med honom.

Så i princip förstår jag inte vilken 'som kom först': Är Vincent Law Ergo Proxy? Eller är det tvärtom? Eller är de faktiskt två olika 'jag' som 'bor i samma kropp'?

Enligt vad jag förstår är Proxy 1 och Ergo Proxy två separata enheter. En missuppfattning, tack vare den engelska översättningen, är Proxy 1 skapad Romdeau; detta är inte fallet eftersom Romdeau beskrivs en felaktig kupol på samma sätt som dess skapare, Ergo Proxy, är en klon på Proxy 1 och därmed en felaktig proxy (visas också av det faktum att han kan överleva UV-strålar).

Detta backas upp ytterligare av förhållandet mellan Ergo och Monad. Monad vi får höra älskade Ergo-proxy på grund av deras motsatta natur av liv och död, så hon kommer till Vincent AKA Ergos-hjälp i slutet av serien snarare än att hjälpa till att uppfylla Proxy 1: s ambitioner för Ergo att förstöra humaniora chansen för en framtid på jorden .

Vincent är därför det mänskliga namnet på att vara Ergo-proxy medan han har minnesförlust på grund av att hans egna minnen har tagits bort för att förhindra att han blir den bokstavliga grimskytten på jorden. Ergo Proxy skapades en lång tid före serien av Proxy 1 som ett sätt att hämnas på mänskligheten.

Av grovt kan jag ha helt fel men det spelar ingen roll eftersom anime inte fokuserar på handlingen utan på de moraliska och teologiska frågorna som följer av seriens inställning och förutsättning. Kort sagt är det en fantastisk anime om slutet är tvetydigt eller inte :)

Enligt wikipedia under Andra karaktärer - Proxies:

Ergo Proxy är en "klon" av Proxy One, Romdos skapare och vårdnadshavare, som skapades för att hjälpa till att förstöra mänskligheten på grund av Proxy One: s ilska över mänsklighetens behandling av och planer för proxyerna, särskilt Monad Proxy. Ergo Proxy bär ofta en vit mask med inslag från både The Phantom of the Opera och en harlequin jester för att skilja sig från Proxy One. Vincent har inledningsvis ingen kontroll över sina förändringar och byter till Ergo Proxy när en annan Proxy avslöjar sig, men antas ha kontroll över sina förmågor i slutet av serien.

När det gäller Proxy One:

Seriens huvudantagonist, han är Ergo Proxys ursprungliga och sanna jag och kallar Vincent sin skugga. Han ansågs först i avsnitt 15 och är den bakom händelserna i hela serien, efter att ha skapat Vincent och sedan skickat honom tillbaka till Romdo från Moskva för att starta sin hämndplan. Mot slutet av serien avslöjas Proxy One som den som avfyrade den termonukleära missilen Rapture, förstörde Amnesia för att dölja Vincents minnen och dödade Donov Mayer.

Sammanfattningsvis förvandlas Vincent Law till Ergo Proxy. Ergo Proxy är proxyformen för Vincent Law. Han utser Romdeau, sin kupolformade stad, med en mänsklig regent och ger sig själv minnesförlust och lämnar sig själv i sin mänskliga form (som Vincent). Ergo Proxy kommer först, även om han är en klon av Proxy One.

2
  • Betyder detta att Vincent är att Ergo Proxy vad Ergo Proxy är att Proxy One?
  • Från vad jag kan säga, inte riktigt, även om jag ärligt talat inte förstår exakt vad Proxy One är. Vincent är vad Ergo Proxy förvandlades till efter att Ergo Proxy gav sig minnesförlust. De är samma enhet. Proxy One är en annan enhet.

Vincent Law är Ergo Proxy, som är Proxy 1. Proxy en delade sig i två. Det som är uppdelat måste bli ett. Så delning Proxy 1 i 2, och ena halvan lämnar kupolen, den andra halvan kvar. Halvan som lämnar blir av med sitt minne ... vem är de nu? De är inte längre den verkliga Proxy Project skapandet. De får nu självmedvetenhet och skapar en ny identitet.

Det är kanske för att de avvisade sitt ofullkomliga ursprung som de bestämde sig för att dumpa sitt minne och bli Vincent Law. Segern över lag. Han har hävdat seger över reglerna. Han är inte längre bara en fullmakt. Amnesi-effekten tillåter oss att följa honom på hans resa mot den starkaste fienden han någonsin kommer att möta ... sig själv. En resa som vi alla måste ta om vi strider mot det vi tänkte vara och istället söker vårt eget öde.

Så Proxy 1 är Ergo Proxy ... Han är både en och samma, och han måste omfamna alla aspekter av sig själv om han verkligen ska välja sin egen framtid. Det är inte lätt att göra, men han har Re-l, eller verklighet. Han har också pino och "in vino, veritas" eller "i vin finns sanning".

Så framåt med verkligheten och sanningen kommer labprojektet som kallas Proxy One så småningom att omfamna att han är Ergo Proxy, och ändå övervinna sitt ursprung och äntligen nå lycka genom att omdefiniera sig själv som Vincent Law, segrande över de lagar som hans celler var programmerade för Följ. Han kände pulsen av uppvaknandet, och i stället för att dö vaknade han. Han är dödsagenten ... eller var ... inte längre ... Han är Vincent Law, och Vince har full kontroll när han seglar iväg med sanning och verklighet och en ny autorave som kanske representerar den disciplin han har äntligen uppnått.