Anonim

Wiz Khalifa - \ "Paperbond \"

I efterhand, vad var det egentligen med änglarna? Målet med NERV och etc. var Human Instrumentality Project. Varför gå igenom försöket att döda femton änglar? Och även om du skulle kunna säga att de var tvungna att skapa fred för tillfället för att gå vidare med projektet, det gör bara hela änglarna till slöseri. Så vad var poängen?

1
  • Det verkar vara många frågor. Kan du kondensera dem eller dela upp dem så att du inte ställer så många frågor i ett inlägg?

Observera att, som många saker i Evangelionskulle detta svar falla under kategorin utbildad spekulation.

Angels poäng verkar till stor del vara att driva andra punkter i handlingen. Det verkar som att själva instrumentaliteten inte egentligen behöver änglarna - och jag tror att du har rätt i detta avseende. Änglarna själva är ett Monster of the Week trope-utförande, men du kommer att märka att var och en (utom kanske Matarael) har stort inflytande på händelserna i varje avsnitt (och ofta hela serien).

Tänk på Leliel, Arael, Armisael och Kaworu. Var och en av dessa orsakade ett stort psykologiskt trauma i karaktärerna. Leliel var verkligen den första som undersökte Shinjis sinne och bröt honom till ingenting. Arael och Armisael följde efter och tog fram ännu mer trauma och, tillsammans med det, karaktärsutveckling. Kaworu, toppen av allt detta, förde i huvudsak Shinji till gränsen för självmord, men gjorde sedan sina val i Evangelions slut desto mer mänskligt och relaterat.

Änglarna uppnår också ett av Annos mål att säga att människor är det ännu värre. Det faktum att änglarna faktiskt bara agerar på instinkt - instinkt att återvända till Lilith - och inte faktiskt destruktiva (med ett par undantag) visar oss att människor verkligen är de starkaste skurkarna i serien. (En fin bit grått område där.)

Så för att svara på din fråga: Nej, änglarna var inte absolut nödvändiga. Men plotpunkterna de körde och de scenarier de skapade var kritiskt viktigt delar av serien.

Angels NERV kämpade var Adams barn, som sorterade för att påbörja den tredje effekten att återta jorden från Liliths barn, Lilin (Människor).

NERVs mål hela tiden var att bevara mänskligheten så att stoppa änglarna faller längs deras mål, Human Instrumentality Project var SEELE: s hemliga mål att tvinga utvecklingen av människan, men skapa sin egen tredje effekt som de kunde kontrollera, eftersom Human Instrumentality Committee övervakade NERV det var också NERV: s hemliga mål.

SEELE kunde inte låta Adams barn inleda den tredje påverkan för då kunde de inte kontrollera den själva så att förstöra änglarna som de verkade behövdes för att se till att SEELE kunde genomföra sina planer utan inblandning.

Förutom de två ovanstående svaren fick Ner / Seele vänta tills de upptäckte den förlorade Lansen av Longinus i Antarktiska havet innan de kunde börja instrumentaliteten. Detta inträffade inte förrän efter att änglarna började dyka upp, så de var tvungna att slåss åtminstone vissa av dem!

Det fanns tydligt ett visst behov av att fördröja antagandet av tredje inverkan och instrumentalitet tills efter att den sista ängeln skickades, troligen på ordern av Döda havsrullarna (vilket aldrig förklaras), annars skulle Nerv / Seele helt enkelt ha börjat det så snart de hade Lance (Adam, Lilith och Rei var redan i deras besittning). Av någon anledning skulle instrumentalitet bara fungera om det inte fanns några andra änglar för att förhindra det.