Anonim

Death Note - (Writing Theme B) Music

Shoichiro dör av sår som orsakats av Mello strax efter att Shinigami Eyes-avtalet ingåtts. Eftersom han inte ens använde Death Note (inte heller användes någon DN för de personer som var inblandade i händelsen) före hans död, kan man anta att DN inte ändrade livslängden för någon indirekt involverad i något död.

Så för att hans livslängd halverades med ögonavtalet och han dör några timmar / dagar senare (antar att han genomgick en operation och några dagar verkar rimlig) var hans naturliga livslängd så mycket kort?

Svaret är ja och nej. Han sa själv att han tänkte på självmord och att han förmodligen skulle ha gjort det inom några dagar. Vid denna tidpunkt var hans livslängd så kort. Men hans "naturliga livslängd" är okänd (och var förmodligen längre) eftersom hans sons användning av DN ledde honom in i denna situation.

1
  • Ja, det blir lite konstigt när det gäller sådant; som när DN säger att en död inte kan orsaka en annans död indirekt, men Lights mord HAR typ av far orsakat sin fars för tidiga död. Jag antar att det bara finns många faktorer som inte alla kan redovisas ...

Faktum är att en person som får ögat att hantera en shinigami får sin naturliga livslängd halverad oavsett väder eller inte använder de tekniskt själva Deathnote. Med denna logik skulle Soichiro Yagami bara leva ett naturligt liv på cirka tre dagar max.