Anonim

FÖRÄLDRAR SUGAR!

I anime och manga av De dödas gymnasium, världen går igenom en pandemi av en dödlig sjukdom som dödar en person, får dem att uppstå från de döda och försöker äta sin egen typ - infekterar de personer som slukar med sjukdomen.
I det första avsnittet,

När Hisashi blir biten av en av dem har han ett sår under lång tid. Det tar mer än 2 timmar för honom att äntligen dö.

Under de första nio minuterna av avsnitt 3 eller 4 finns det anteckningar längst ner på skärmen som anger tiden för händelserna som inträffade. När vi ser scenen med Takashi springer Hisashi och Rei genom skolan och försöker ta sig fram till taket - du kan lätt se

såret på Hisashis arm - vilket är ett bettmärke som gjorde honom smittad och död oundviklig. Han hostar och sprutar blod, och det tar honom från 13:00 till 15:05 att dö.

Senare i serien kan du dock se att de bitna också kan bli 'dem' omedelbart. Till exempel,

i avsnitt 6 eller 7 ser vi en svärm av "dem" som försöker attackera polisen vid den första bron. En levande kvinna är bland publiken som ber om att bli räddad och skyddad, med sin dotter 'levande' i hennes armar. Men dottern reser sig som en av dem och biter sin mor. För en kort sekund ser du modern i chock - och sedan bara sekunder senare förvandlas hon till en av dem.

Finns det något riktigt sätt att berätta hur lång tid det tar för en levande person att förvandlas till "dem"?

3
  • Om något är det nog bettens svårighetsgrad. Annars är det vad producenterna valde för att göra showen bättre.
  • Jag tänkte det. Den "anime-magin" antar jag: P. Hisashis bit var liten, om jag minns. Medan kanske de andra offren hade stora bett, vilket påskyndade processen. Hm ...
  • Kan det vara någon patogen vars ursprungliga kvantitet är proportionell mot bettens svårighetsgrad? Denna patogen skulle så småningom orsaka "död" och sedan återanimering.

Det är mest rimligt att misstänka bettens svårighetsgrad.

När Hisashi attackerades hade han ett lager kläder som skyddade honom. Så det är säkert att säga att bettet inte fick mycket djup penetration. Därför varför han kunde hålla hela avsnittet (flera timmar)?

Å andra sidan tog Tejima-sensei från tidigare i första avsnittet en stor bit direkt på sin nakna arm. Han blev zombifierad nästan omedelbart (under 1 minut).

1
  • 4 Jag hoppas att dessa bilder inte är för grafiska. Jag kan dra dem om det behövs.

Liksom alla andra sjukdomar är inkubationstidens längd beroende av flera fakta:

  • Lokaliseringen. En bit i nacken kan döda dig snabbare än en bit i foten.
  • Svårighetsgraden. Som @Mysticial påpekade skyddades Hisashi av kläder, medan Tejima blev biten direkt.
  • Tiden då zombien smittas. Om zombien bara är infekterad 2 sekunder kan det finnas mindre virus som överförs med en bit än av en zombie som är infekterad sedan flera dagar.
  • Immunsystemet. Som med alla andra sjukdomar kommer en sjuk person att passera inkubationsperioden snabbare. Om du är helt frisk kan du ha mer tid.