Anonim

テ ラ フ ォ ー マ ー ズ リ ベ ン 【【# 8】 テ ラ フ ォ ー マ ー ズ リ ン ジ 最高 の 瞬間 瞬間 II [Terra Formars 2nd Season] HD

När anime startar och fram till avsnitt 8 kopplade de en mobiltelefon till telefonens mikrovågsugn och skickade ett meddelande till den specifika telefonen för att utlösa sändning av D-post. Men i avsnitt 8

Ruka skickade en D-post till sin mammasökare

och sedan i avsnitt 9

Faris skickade en D-post till (förmodligen) sig själv

Så jag undrar om det finns en helhet någonstans i berättelsen, eller har de tänkt på ett sätt att skicka D-post från vilken telefon som helst till vilken telefon som helst?

Som en sidofråga tidigare nämndes det att hur de kan ställa in D-Mails ankomsttid:

varje sekund på telefon-mikrovågsugn innebar en timme att gå tillbaka, så jag undrar hur de lyckades ställa in mikrovågstiden till 87600 (10 år)?

Du skickar bara meddelandet från en telefon / personsökare till en annan. Allt du behöver är att mikrovågsugnen är igång och en löpande CRT (Cathode Ray Tube) plus mottagarens telefonnummer. Du konfigurerar mikrovågsugnen, slår på den och väntar på att meddelandet ska skickas.

Tidigare i berättelsen behövde de ansluta telefonen till mikrovågsugnen för att avgöra vilket meddelande som skulle påverkas av tidsresor.

Men Daru skrev ett program med vilket du kunde ställa in nummer och olika saker, så det var möjligt att skicka dessa D-mail utan att behöva ansluta telefonen till mikrovågsugnen.

När det gäller din tidsfråga: Daru tillämpade många modifieringar på mikrovågsugnen, så att du kunde ställa in vilken driftstid som helst. Mikrovågsugnen går inte hela 24 timmar, den behöver bara ställas in på den tiden.

1
  • Om någon vet hur CRT namngavs i den engelska översättningen, redigera den: D.

När anime startar och fram till avsnitt 8 kopplade de en mobiltelefon till telefonens mikrovågsugn och skickade ett meddelande till den specifika telefonen för att utlösa sändning av D-post.

Du missförstår det. Mikrovågsugn måste skicka e-postmeddelandet, inte till motta den.

I grund och botten fungerar e-postmeddelandet exakt som ett normalt textmeddelande som du skulle skicka till någon. Den enda skillnaden (förutom storleksgränsen) är att när du skickar ett vanligt meddelande kommer det att komma fram inom en viss tid efter skickas. Tvärtom kommer e-postmeddelandet att komma fram inom en viss tid innan skickas. Den kan skickas till vilken telefon som helst (eller en personsökare), det enda kravet är självklart att du behöver veta telefonnumret.

När det gäller din sidofråga förstod jag inte vad som förvirrar dig exakt, kan du utarbeta snälla?

3
  • Den mottagande telefonen var tvungen att anslutas till mikrovågsugnen, som i det första avsnittet var Darus telefon ansluten till mikrovågsugnen när Okarin skickade den första D-posten.
  • @Gajoo men att ha det anslutet till mikrovågsugnen påverkade inte om meddelandet togs emot eller inte. Det är en orelaterad faktor för att ta emot meddelandet.
  • Det var så jag alltid förstod det. Det har gått ett tag sedan jag har sett Steins; Gate dock.