Anonim

Jinx, The Loose Cannon (Soundtrack) (torsdag 10 oktober 2013) League of Legends Login Theme-skärm

På nästan varje anime jag har sett slutar de producera anime trots att det finns mer historia i mangan, och för att få resten av historien måste du läsa mangan.

Till exempel har jag tittat Hembiträde-Sama, Fruktkorg, Ouran High School värdklubb, Magi och ingen av dem avslutar vad de började. Den enda showen jag har sett som har försökt att animera hela mangan hittills är Fairy Tail.

Varför animerar inte producenterna bara hela mangan, eller varför börjar de animera mangan och slutar aldrig? Varför avslutar de inte anime baserat på manga?

4
  • Föreställningar avbryts hela tiden. Inte bara Anime. Det finns flera anledningar till varför. Det kan vara så att betyg inte var särskilt bra, eller att det var brist på budget, problem med att rollbesättningen slutade, eller att det var ett reklam för att förbättra försäljningen av mangan etc. Jag föreslår att du använder den här webbplatsen för att klaga. Så som du uttrycker det verkar det som om du inte riktigt letar efter ett svar som den här webbplatsen är för.
  • Du kanske också vill läsa Hur mycket kostar en typisk anime-episod eller serie att tjäna? och tappar anime vanligtvis pengar? och varför fokuserar inte författarna bara på ett medium
  • Som du kommer att se på frågorna som Dimitri mx länkade, skapas de flesta anime som bindningsvaror för mangan och för att stimulera försäljningen av ljudspår, figurer och väggrullar. De är inte tillräckligt lönsamma för att motivera att anpassa hela mangan. Animeindustrin är på många sätt ännu mer dysfunktionell än Hollywood och ännu mer sannolikt att offra kreativ integritet eller konstnärskap för vinst.
  • Både Fruits Basket och Ouran High Host Club har skillnader i anime till manga, som med Ouran i slutet medan Tamaki gör slut på värdklubben orsaken är annorlunda (alltså en annan upplösning) och då Honney och Mori Senpai har redan tagit examen och Hitachiin Twins ser nu annorlunda ut. i Fruits Basket är Akito faktiskt en tjej men uppvuxen som man och hon och Shigure hamnar tillsammans. många anime-anpassningar kommer att avvika från den ursprungliga mangan och använda originalplottar som med 2003 Fullmetal Alchemist Series

Som några av kommentarerna har påpekat är anime dyrt att göra och är ofta bara reklam för manga och varor. En annan viktig aspekt är att producenterna i början av en säsong måste bestämma hur mycket av materialet de ska anpassa. De kan begränsas av om mangan redan är klar eller inte, eller om den har en bra befintlig stopppunkt som de kan använda för en säsongsfinal.

Med tanke på en vanlig säsong med 13 avsnitt är det vettigt att försöka tempoera historien så att den täcker en anständig mängd mark innan du träffar någon form av klimax i finalen (jämför det med den vintergröna serien som kan ha 30 påföljande påfyllningsepisoder innan du slumpmässigt har en massiv stridsplats och sedan fortsätter berättelsen som ingenting hände). Så om det finns tillräckligt med källmaterial kan producenterna ha lite val i början - de kan antingen försöka täcka längden på materialet genom att hoppa till de goda bitarna, vilket ger en solid show med ett övertygande slut men där saker är inte alltför utplånade. Eller så kan de ta den första 1/2 eller 1/3 av mangan, följa berättelsen närmare, arbeta i några av de mer intressanta små detaljerna, men avsluta på en svagare ton.

Så jag antar att din fråga är, varför gå med det andra alternativet för det mesta? Och svaret är att genom att göra det håller de möjligheten till en andra säsong öppen. Hoppet är alltid att de kommer att fortsätta och avsluta historien. När allt kommer omkring betyder två gånger säsongerna två gånger vinsten, två gånger publiken som sedan kan gå och köpa merch och två gånger mängden material som kan förvandlas till merch (ja det betyder inte något av det men det låter bra i teorin ). Förutom, som det så händer, av alla anledningar, betygsätter inte dessa program så bra och därför tappas de och producenterna går vidare till nästa glänsande nya sak.