Anonim

Är kraftskalning viktigt?

Vegeta blir en Super Saiyan Gud Super Saiyan (Super Saiyan Blue) i filmen Resurrection F. Hur blev han en Super Saiyan Gud?

Har ritualen utförts på honom före uppståndelsen F-händelsen eller använde han sin egen kraft för att bli en Gud? (Det är vad han berättar om i en av Dragon Ball Super-avsnitt)

1
  • Vegeta är en sådan underskattad karaktär. De visar inte mycket av hans träning.

Efter att ha läst över Wikias artikel om Vegeta verkar det inte finnas något tydligt svar på hur han fick sin Super Saiyan Gud-form.

Eftersom drake boll Super är kanon, om Vegeta i avsnittet sa att han fick formuläret på egen hand skulle jag anta att han inte ljuger om det.

I Wiki sägs det att Vegeta gick och tränade med Whis i sex månader innan Goku kom för att gå med honom. Det är troligtvis det var under denna tid som han fick Super Saiyan-gudformen.

Efter senare ger Whis Ramen och han tycker det är utsökt. Han tar in Vegeta som student och tar honom till Beerus planet för att träna honom i sex månader. Efter att sex månader har gått väntar han på att han kommer tillbaka från jorden. Vem har Goku tillsammans med honom. Goku konstaterar att Vegeta har blivit starkare och att han kanske har överträffat honom.

Wikia-sidan säger att:

Super Saiyan Gud Super Saiyan, även känd som Super Saiyan Blue, är resultatet av en Saiyan som förvandlas till en Super Saiyan efter att ha absorberat och behållit kraften i Super Saiyan Gud och träning.

Det vill säga att man måste uppnå och behärska SSG först för att uppnå SSGSS.

Eftersom det inte gjordes innan Vegeta gick för att träna under Whis, är de enda alternativen kvar att antingen han utförde ritualen på den planeten eller att hans träning med Whis hjälpte honom att göra det. SSG-formen är bara en annan Saiyan-transformation, det enda som är annorlunda är att i stället för normalt Ki, flyter det gudomliga Ki genom din kropp och du kan till och med uppfatta det nu. Som ett resultat kan du till och med absorbera energiattacker. Eftersom Vegeta sa att han behärskade SSG-formen skulle jag tro det och skulle vidare tillägga att genom att bemästra formen sa han att han behärskade uppfattningen och användningen av det gudomliga Ki, vilket fick det att flöda genom hans kropp jämnt och låsa upp SSGSS-formen .

Det finns hänvisning till detta i anime när han känner av Whis återkomst (se här), och senare kommenterar orakelfisken att han äntligen kan känna gudomlig Ki. Goku säger till och med att Vegetas Ki hade förändrats mycket under de sex månaderna han hade tillbringat träning under Whis (titta här).

Det liknar den händelsen när Goku och Gohan hade låst upp Full Power Super Saiyan-omvandlingen efter träning i den hyperboliska tidskammaren i cell sagan. FPSSJ-transformationen var mastering av SSJ1 och gjorde den till basformen, vilket minskade belastningen på kroppen och gjorde det lättare att höja effektnivåerna. Vad de lyckades kan man tänka sig att kontrollera SSJ1 Ki och få det att flyta jämnt genom deras kroppar och därmed behärska formen.

Träningen som både Goku och Vegeta genomgår, som handlar om att höja kraftnivåerna, en manifestation av Ki, utan att låta den läcka, eller med andra ord att låta motståndaren veta, vilket gör varje del av kroppen kapabel till oberoende handling och även uppfattning och behärskning av gudomlig Ki, och därmed behärskar SSG, SBG (Saiyan Beyond God) och SSB-transformation.

Efter att Goku anlände till Whis planet hade Vegeta och Goku sparringsträning, samtidigt som de hade hand-till-hand-strider i ett försök att kontrollera deras Ki. De utlöste något en blå aura som Whis påpekade i hans sinne som Gud Aura, just nu har Whis kastat dem i en annan dimension som liknar den hyperboliska tidskammaren. Jag antar att den platsen skulle ge dem nyckeln för att uppnå SSGSS-formulär. Följ DBZ Super manga för en historia framöver.

Om vegeta inte hade fått den här formen innan Goku kom till beerus planet så kan jag bara anta att när goku och vegeta sparrade och de utlöste den blå aura, måste vegeta ha absorberat en del av Gokus god ki, då när de kastades i den andra dimension av Whis vegeta måste ha förvandlats därav hur Goku vet hur Vegeta förvandlas.

Vegeta fick Super Saiyan-gudskraften i samma ögonblick som Goku under Battle of Gods. Om du uppmärksammar under Dragonball Super medan Goku och Lord Beerus kämpar i den yttre atmosfären, följer Vegeta tydligt kampen på fartyget medan alla andra är freaking out. Piccolo märker till och med det tror jag. Jag vet inte vilket avsnitt, men det är på showen. Vegeta kunde följa kampen genom att kunna känna Guds kraft. Han hade all ära för att bli Gud själv i den ursprungliga situationen men Goku ville ha kampen. Vegeta var den enda andra fullblodiga Saiyan som var känd kvar i anime under Gokos uppstart. Därför ger han honom också gåvan att känna / kontrollera den gudomliga makten.

Wiki svarar aldrig riktigt på det, men flera slutsatser kan göras från anime (eftersom Manga för DBS är baserad på anime, inte tvärtom):

  1. När Vegeta först kämpar mot Beerus och Bulma slår, får Vegeta sedan en massiv kraftförstärkning och bekämpar Beerus mycket framgångsrikt under en tid. Vad detta säger oss är att Vegeta själv har kapaciteten för den stora mängden SSG-form.

  2. Medan Beerus kämpar med SSG Son Goku, märker vi att Vegeta tittar noga och när kampen fortsätter verkar han nästan kunna känna Goku's gudfruktiga ki. Detta är den huvudsakliga slutsatsen: Han har tillbringat så lång strid och träning med Goku att han känner till sin ki nästan lika bra som sin egen. När han tittar på SSG Son Goku postulerar jag att han faktiskt börjar känna Sons gudfruktiga ki och träna sig själv för att inte bara kunna känna det utan så småningom replikera dess gudomliga natur.

  3. Han tränar i cirka 6 månader med Whis, och under den här tiden verkar han öka sin kraft tillräckligt för att generera SSG-formen själv. Vi vet att han har kapacitet att, från punkterna 1 och 2, och så förklarar detta hans gudomlighet. Under hans egen kraft och inte förlita sig på andra Saiyans välgörenhet.

Det är så jag ser det hända efter att ha sett Anime flera gånger i ett försök att förstå detta.

Hoppas det här hjälper!

Enligt http://dragonball.wikia.com/wiki/Super_Saiyan_Blue

Super saiyanblått är en avancerad nivå av Super Saiyan-formen som använder kontrollerad gudomlig ki. Denna form kan nås efter att ha absorberat en Guds kraft och sedan kombinerat den med Super Saiyan-formen eller genom kraftfull ki-kontrollträning.

Vegeta uppnår kontrollerad gudomlig ki när han skickas till en annan dimension tillsammans med Goku av Whis. Där säger han "Jag förstår det. Om jag kontrollerar min ki så att den inte läcker efter att ha lyft den, kan jag röra mig. Är det vad de kallar Gud Ki?"

Så i den andra dimensionen lärde sig Vegeta hur man använder god ki. Någon tid efter att han kombinerade den guden ki med super saiyan-transformationen och blev Super Saiyan Blue. Han behövde inte bli supersaiyangud för att kunna förvandlas till supersajianblå, han behövde använda kontrollerad gudfruktig ki som han förvärvade genom att träna i den andra dimensionen och kombinera den med super saiyan-omvandlingen

Kanske anledningen till att de är länkade är att när de torkade med potaraörhängen. De blev en varelse och separerade sedan och var fortfarande en. Det finns en anledning att Vegeta aldrig vill växa med Goku och jag tror att de delar allt, minne, kraft, ect ....

1
  • 2 Har du någon form av referens för detta?

Jag tror, ​​om jag förstår rätt, att genom att träna med Whis, absorberade han några av sina ki. Som genom att träna för att lära ki-kontroll med en gud kan han få en del av sin makt. Det är vad jag förstår från wiki.

Låt oss få en sak rak. Saiyan Gud (röd) och Super Saiyan Gud (blå) är två separata omvandlingar. Vegeta hoppade över den röda hårformen och gick direkt till blått. Hur han gjorde det är enkelt. Han lärde sig hur man använder Godly Ki medan han tränade med Whis. Han använde sedan den Gud Ki med sin Super Saiyan-form, vilket gjorde honom till en Super Saiyan God Super Saiyan (SSGSS / Super Saiyan Blue / SSB)