Anonim

Brothers-Ed och Al Singing

Så enligt min förståelse är tanken på alkemi ekvivalent utbyte där du får tillbaka i lika mycket som du gav.

Detta är inte meningsfullt för mig, som i början när de försökte förvandla sin mor tillbaka, förlorade Alphonse allt och Edward förlorade sitt ben. De fick inget i gengäld, eller åtminstone någonting värt en själ och en kropp. Efter detta omvandlade Edward armen för att få tillbaka Alphonse.

Så lägg i en beräkning:

Saker förlorade

  • Slumpmässiga staplade ingredienser som skulle utgöra den genomsnittliga människan
  • Alphonse kropp
  • Alphoness själ
  • Edwards arm
  • Edwards ben

Saker vunnit

  • En klump lila grejer med Alphoness själ fäst på den (ett tag)
  • Alphoness själ

Så vart i helvete gick resten av grejerna? Och ännu viktigare, varför kunde de inte bara ha omvandlat allt tillbaka?

1
  • Tittade du faktiskt showen ??

Omärkta spoilers för båda Broderskap och 2003-serien följer.

Du saknar en viktig bit information: de gjorde vinna något för deras förlust[1], precis som Izumi gjorde.

Pojkarna fick kunskap om vad som låg utanför porten. Oöverträffade alkemisanningar finns utanför porten, och inga dödliga får någonsin tillgång till den - såvida de inte begår tabu.[2]

Både Edward och Alphonse sköts genom porten och absorberade så mycket material som möjligt från den, Edward ville till och med gå tillbaka för att få mer. I 2003-serien påminner Alphonse aldrig om detta, dock i Broderskap, påminner han om det efter att ha blivit blod på hans tätning. Ed kommer ihåg det från början, och denna kunskap är det som gör att han (och senare Alphonse) kan transmutera utan en cirkel.

Anledningen till att de inte bara kunde överföra allt tillbaka är att de redan hade begått synden. Om du stjäl något och blir fångad, men sedan ger tillbaka det, släpper polisen dig? Nej; och detta är också Sanningens väg. Att utföra synden är den straffbara handling; att omvandla tillbaka det skulle vara meningslöst.

1 Tänk på att i slutet av serien (åtminstone i Broderskapfodral, original FMA var inte lika förlåtande), återvinns mycket av det som förlorades genom ytterligare likvärdiga utbyten.
2 Det är lite mer komplicerat än detta, men det räcker för denna förklaring.

9
  • Alphose fick inte kunskap bortom porten, annars skulle han inte behöva en transmutationscirkel.
  • 2 @MiharuDante ... Som jag sa, i 2003-serien, minns han aldrig vad han vet. I Broderskap, han burk transmutera utan cirkel efter avsnitt 14.
  • 2 @Mythic Det adresserades faktiskt i Broderskap, där Izumi och Ed insåg att Al förmodligen såg mer av sanningen än Ed på grund av att ha offrat så mycket mer. Jag tror dock inte att detta någonsin har någon betydelse för historien. Jag är inte säker på vad du menar med "ge upp sanningen", men ..?
  • 1 @Mythic Ah, det. Ja, teoretiskt sett kunde Al ha offrat sin port och tappat sin förmåga att göra alkemi, om han hade tänkt på det. Men även Ed tänkte inte på det förrän i det sista avsnittet, och strax därefter var Al tillbaka i sin kropp. Jag tycker inte att det är rättvist att tillämpa matematisk ekvivalens här; Sanningen tar vad han känner är mest ironiskt. Medan Izumi var förlusten av hennes förmåga att reproducera var hjärtskärande och att tappa synet som Mustang gjorde kan ha varit mindre påverkande (till exempel). Vad de förlorar är något som påverkar dem personligen.
  • 1 Du har nog rätt, trots allt verkar det för mig ironiskt när Ed försökte återuppliva sin mamma, men slutade med att förlora Alphonse istället. Men då förlorade han också benet, och vägtullen ska betalas av den person som aktiverar transmutationen, eller hur? Om jag minns rätt aktiverade de båda det samtidigt, så det kunde vara att Alphonse faktiskt var först och lyckades förlora sin kropp på grund av det. Men varför förlorade Ed sitt ben, och varför motsvarar ett ben en själ och en kropp? När allt kommer omkring hade Ed bara låst upp den del av sanningen han fick genom att offra benet.

Här är en analogi för dig

Antag att du lagar mat och att du gör en maträtt som använder mycket dyra ingredienser.

Antag att du kungligt skruvar ihop och gör något helt oätligt.

Ingredienserna är fortfarande borta. Även om du har slutat med något oanvändbart, kommer de saker som du har lagt i det inte tillbaka.

Det är vad som hände här. Bara för att de inte fick något användbart menade inte att det skulle kosta dem mindre.

3
  • Jag tror inte att det fortfarande räcker för att kompensera för det. Alphonse och Edwards mästare hade också gjort mänsklig transmutation och slutade med samma resultat. Det enda hon förlorade var ett organ. För att lägga till ännu mer till det, är själen tänkt att vara den största kraftkällan, eftersom det är vad filosofstenar var gjorda av, eller hur? Hur kommer det sig att Edward kunde få tillbaka Alphonses själ bara genom att offra armen?
  • @Mythic bara för att klargöra, Izumi förlorade mest av hennes inre organ som om det bara var ett skulle det bara ha varit hennes livmoder, organen som förblev anpassade fungerar men det räckte fortfarande inte. detta förklaras mer detaljerat i 2003-anime än broderskap
  • @Mythic också med Al's Soul, kom ihåg att han kan förlora det mycket lättare i sitt nuvarande tillstånd än om han hade en riktig kropp om blodförseglingen tas bort / förstörs. medan sällsynt en person kan överleva en kula eller spets i huvudet, kan Al inte överleva ens förseglingen som bränns (Barry i 2003-anime). 2003 anime verkar han också förlora sina minnen

Jag tror att Ed kunde få tillbaka Al-själen eftersom den aldrig togs av porten. Porten tog Als kropp men inte hans sinne och själ. De stod kvar framför grinden eller tomrummet. Ed lärde sig från porten att om han agerade tillräckligt snabbt kunde han få tillbaka dem. Så han använde sin högra arm som material för att kalla fram porten. Vid häxtid fick han Als sinne och själ tillbaka och fäste det på doften via blodförseglingen. Hade porten tagit hans själ skulle Ed inte ha kunnat få tillbaka den för det finns inget du kan byta mot en själ, inte ens en annan själ. Det är därför du inte kan föra döda människor till liv igen. 2003 anime.

1
  • 3 försök att sätta ihop dina svar istället för att skicka flera svar. Om du har mer information kan du redigera ditt första svar.

De fick något, men det kostade dem lite mer. Se medan materialet i teorin var tillräckligt för att göra om en människokropp, men det kanske inte har varit tillräckligt för att konstruera den. Så det tog deras kroppar att hjälpa till med konstruktionen.

Vad du måste komma ihåg är att de fick vad de ville. Deras mor, åtminstone i 2003-versionen. I Brotherhood har det aldrig avslöjats vem det var de verkligen tog tillbaka. Så i båda fallen fick de kroppen de försökte återuppliva. I '03-versionen fick Alphonse inte någonting för att han förlorade sin kropp, så Edward var den som fick av transmutationen, och när han transmuterade benet fick han tillbaka Als själ, eftersom den fortfarande togs av porten . Kanske tar själar längre tid att gå ihop, så han kunde dra tillbaka den och förankra den i rustningen. Så det var vad Ed fick för den transmutationen.

I Brotherhood är det samma sak, pojkarna fick något från den mänskliga transmutationen, men i det här fallet fick de två saker vardera. Varelsen från de kemikalier de hade använt och sanningen. Men vad de lärde sig kan antagligen inte mätas i vad de gav upp. Eftersom Alphonse var så ung och ivrig att växa upp, kan det vara anledningen till att han förlorade sin kropp. Och eftersom Edward var så stolt över sin alkemi att han skulle stå emot livet för att få tillbaka sin mamma, förlorade han benet, och kanske för att vara ironiskt, så tog sanningen det sista i sin familj eftersom han motsatte sig Trishas död så mycket. (det var bara mina tankar där) I slutändan fick båda pojkarna sanningen som ersättning för att deras kroppar förlorades, men det är svårt att säga om Al fick mer eller inte, eftersom du inte riktigt kan mäta vad han förlorade i mått mot vad han fick, vilket han inte fick förrän senare.

Eller kanske allt jag sa låter som nonsens, hur som helst, hoppades att det hjälpte.

Låt mig försöka förklara detta bättre. Tänk på porten som gud. När du dör återfår porten ditt sinne, kropp och själ.

Eftersom sinnet och själen är helt unika finns det inget du kan byta för dem. Så du kan inte återuppliva någon som har dött.

När Ed och Al försökte få tillbaka sin mamma, förformade de mänsklig transmutation som automatiskt kallar "Guds port". Eftersom människokroppen består av enkla element fick de sin mammas kropp tillbaka via en hög med saker som de hällde i skålen, men det var en själlös och sinnelös kropp så det tog ingen mänsklig form.

Det vill säga tills Dante matar bitar av ofullständiga filosofer stenhäxa innehåller själar.

Porten gav dem också kunskap om alkemi. Ed fick lite för sitt vänstra ben, och Al fick mycket för hela kroppen. Al kan bara inte komma ihåg något av det förrän mycket senare. Men porten tog inte Als själ eller sinne, det lämnade de som satt framför porten.

Ed använde kunskapen han fick från porten och hans högra arm "mänsklig transmutation" som material för att kalla fram porten, där han för sin arm fick lite mer kunskap och eftersom Als sinne och själ inte var i porten fick han dem tillbaka för fri i processen. Där han fäste det rustningen via blodförseglingen.

På en sidoanteckning kommer Ed aldrig att få tillbaka sina lemmar eftersom homunculus Wrath tog dem för sig själv och lämnade grinden med dem. Så om inte Ed kan få vrede för att ge dem tillbaka till porten, kommer Ed aldrig att få tillbaka sin sanna arm och ben.

Detta går av 2003-anime. Bara min personliga teori

1
  • Förmodligen en spoiler för dig men för att korrigera dig får han tillbaka sina lemmar, Dante ringer porten och får det att ta Eds lemmar från Warth och Ed får dem tillbaka när Al förbrukar Philosopher's Stone för att återuppliva Ed. Ed förlorar bara dem igen förutom priset för att återuppliva Al

I brödraskapet antyddes det i avsnitt 14 att Alphonses själ var i kroppen som han och Edward hade skapat i ett försök att återföra sin mor. I grund och botten förlorade Alphonse sin kropp för att korrekt konstruera en ny kropp (som var deformerad eftersom den inte egentligen hade alla element som utgör en människa) och Edward förlorade sitt ben för att förvandla Alphonses själ till den nya kroppen ... och sedan förlorade Edward armen för att förvandla Alphonses själ innan den deformerade nya kroppen helt dog och överförde den till en rustning.

Inget av detta förklaras ordentligt eftersom du är tänkt att komma till dina egna slutsatser via kontext ledtrådar och theorycrafting. Det är kännetecknet för en bra historia när människor faktiskt bryr sig så mycket om huvudpersonernas baksida.

De fick något. Faktum är fortfarande det de får det var inte i exakt form de ville ha. "Ibland är inte allt i våra händer", det var författarens huvudidé.