Anonim

Sword Art Online: Fatal Bullet (PS4, Let's Play, Blind) | Varför de 'älskar' honom! | Del 15

Mot slutet av avsnitt 17 (av den andra säsongen av SAO), efter att ha dragit ut Excaliber från pallen i den lägsta nivån i Thrymheim, kommenterar Kirito att svärdet "fortfarande är för tungt" för honom. Han kastar sedan Excaliber innan han hoppar på den flygande tentaklet-elefanten.

Varför gjorde han det? Han verkar inte motbjuden att acceptera svärdet från Sinon några minuter senare (efter att hon tagit svärdet ur luften med en av pilarna), så det verkade inte som ett "Jag är ovärdig att bära det här svärdet" typ av sak.

1
  • Jag gissar detta ... Hans vanliga fras är "Jag brukade tyngre svärd" Så det kan betyda att han vill bli starkare för att kunna använda den ordentligt. Tänkte bara en gissning i SAO 3 om de klarar det, han kan hämta det om det är i framtiden eller något

Det beror på att svärdet belastade Kirito och eftersom han inte kan lägga in det i sin inventering, var han tvungen att välja att antingen släppa det så att han kunde hoppa till Tonkii eller gå ner med det:

Från den (tidigare översatta) lätta romanen (Svärdkonst online Volym 8, tidigt och sent, kaliber, sidan 308):

Då märkte jag ett fruktansvärt faktum.

Jag kunde inte hoppa.

För att vara mer exakt, i mina armar var det en tung belastning Holy Sword Excaliber , så att hoppa fem meter skulle inte vara möjligt. Bara genom att stå, mina stövlar redan bit i isen.

11
  • Så var svärdet automatiskt en tung last oavsett vad, eller ska vi tro att Kirito bar en massa saker som han ansåg vara mer värdefulla?
  • 3 Han kan inte lägga den i sin inventering förrän uppdraget slutfördes. Själva svärdet är tungt så han var tvungen att bära det på sin person, men om han gjorde det hade han aldrig gjort hoppet.
  • 1 Jag kände att det var överbelastat att förhindra hans hopp var fallet, men varför kastade han Excaliber från sitt parti istället för att kasta det på Tonkii?
  • 2 Alla tycktes glömma i det här avsnittet att de har förmågan att flyga ...
  • 1 @ BlueRaja-DannyPflughoeft - Andra saker jag har läst antyder att underjordiska miljöer är Allt no-fly zoner, och potentiellt kan de inte materialisera sina vingar alls. Dessutom, om han har en flygviktgräns ....

Det kan vara så att han fortfarande bar det faktum att han först träffade svärdet under sina första dagar i ALO när det för honom fortfarande inte bara var ett spel utan en verklighet så när han hade svärdet i handen under det 17: e avsnittet började han kom ihåg vissa obehagliga minnen och tänkte för sig själv att tyngden av allt fortfarande är för tungt för honom att bära sin mycket möjliga Sinon såg detta (från sidelinjen) och hämtade svärdet för honom som en form av tacksamhet för att han hjälpte till att hantera hennes traumatiska förbi återigen möjlig kirito såg detta i hennes ögon och accepterade svärdet som en gåva från Sinon.

Det är ett mycket enkelt svar. Han har ingen förmåga att använda svärdet om han inte bär det för alltid eftersom han inte kan göra anspråk på det. Han kan inte göra anspråk förrän Jötunheimr har återställts, därav slutet på uppdraget. Han kan inte heller hoppa med det eftersom han skulle falla som en sten. Han skyller på kardinalsystemet eftersom det inte låter honom få det eftersom han inte har slutfört uppdraget. Han har ingen förmåga att göra anspråk på svärdet, därför kastar han bort det eftersom han inte kan hoppa med det. En gång på Tonky hämtar sinon svärdet med en pil, men eftersom Kirito är på Tonky och hans överlämnade svärdet kan han ta reda på vad han måste göra för att hävda det utan att behöva hoppa och falla till sin död.

2
  • Har du några källor för att säkerhetskopiera ditt uttalande?
  • @Jeremiah Kirito? Är det du? (bara förklaring till så mycket insikt utan några källor)

Anledningen till att kirito genom det heliga svärdet var för att om han skulle ta det skulle han behöva kasta bort de andra föremålen i sin elfenben. Även om det verkade som att han kunde få det under säsong 2, mammas rosario, kunde han så småningom få det heliga svärdet, för i det första avsnittet av mors rosario hade han en bröstkorg om du var uppmärksam. Han belönades med svärdet samt en hammare vid episodens excalibur.