Anonim

I avsnitt 10 av Kabaneri besöker Biba (alias Liberator) den lokala herren. Han tar med sig sin Kabaneri, inklusive Mumei.

Så fort de anländer hävdar Mumei att hon måste gå på toaletten och sedan använda den ursäkten för att springa hela vägen tillbaka till stationens portar och öppna dem.

Vad jag inte förstod var varför Mumei behövde följa med Biba i första hand. Eftersom öppningen av portarna var en del av en större plan som Biba själv utarbetat, skulle det inte ha varit enklare att bara lämna Mumei bakom sig?

Även ur rent politisk synvinkel verkar det inte finnas någon anledning för Mumei att agera. Till skillnad från Biba är hon inte en särskilt viktig (politisk) person; hon föddes inte i en särskilt rik eller anmärkningsvärd familj, och även om hon kallar Biba för "bror" är de två inte officiellt släktingar. Hennes frånvaro skulle sannolikt ha gått obemärkt förbi av herren och hans hållare. Och även om hennes frånvaro hade dragit uppmärksamhet ...

alla vittnen skulle ha antingen mördats eller kidnappats av Biba.


Vad var poängen med att ta med Mumei och sedan låta henne göra en ursäkt för att springa hela vägen tillbaka till portarna istället för att lämna henne bakom?

Eftersom det skulle vara konstigt om hon separerade från Biba vid någon annan punkt. De följdes noga och var öppna när de gick in. Så det skulle väcka ett larm om de försökte något roligt.

Och även om hennes frånvaro hade väckt uppmärksamhet ... hade alla vittnen antingen mördats eller kidnappats av Biba.

Poängen var att inte uppmärksamma förrän portarna är öppna. Om någon som Biba bara gick runt skulle det definitivt väcka oro. Någon som Mumei kan lätt smyga runt och bedöva alla som ser henne. Det finns också ytterligare fördelar med att Biba stannar hos "guvernören" som distraherar honom.

Och för att endast kvinnor och barn fick följa honom inuti (jag antar att eftersom de trodde att kvinnor och barn inte skulle utgöra ett hot mot soldaterna) var Mumei och den andra kvinnan tydliga val.