Anonim

No Surrender - Bruce Springsteen

Gjorde L vinna mot ljus? Låt mig utarbeta:

Efter L: s död i avsnitt 25 antar vi att Light vann. Men i avsnitt 26 lämnar L ett meddelande i sin dator (som Light tar bort i samma avsnitt).

I slutet av avsnittet ser vi också att vissa uppgifter skickas från L: s persondator.

Så min fråga är: gjorde han det vet / bekräfta att Ljus var Kira och skickade ärendata till Near?

Obs: Med att "vinna" menar jag att L besegrade Light i deras sinneslek / strid. L hade bekräftat att Ljuset är Kira (men kunde inte bevisa det framför hela världen). Han kunde se att Ljuset skulle komma att döda honom i framtiden och bekräftade att Ljuset är Kira (när Ljuset ler mot Ls döende kropp). Detta är enbart en teori baserad på möjligheten att de överförda uppgifterna verkligen kan vara falldata som anger Light som Kira.

6
  • Uppenbarligen, när jag säger "de överförda uppgifterna kan verkligen vara falluppgifter som anger Ljus som Kira.", Menar jag att säga att L helt enkelt uppgav att enligt hans teori är Ljus Kira.
  • Vad är din definition av att vinna? Ställ in vinstvillkoren för var och en av dem. Eller det är opinionsbaserat. IMHO
  • Med "vinna" menar jag att L besegrade ljus i deras sinneslek / strid. L hade bekräftat att Ljuset är Kira (men kunde inte bevisa det framför hela världen). Han kunde se att ljus skulle komma att döda honom i framtiden och bekräftade att ljus är Kira (när ljus ler mot L: s döende kropp).
  • Helheten är en del av min teori.
  • IMO detta är en ganska dåligt definierad fråga. Vad är att "besegra" om döden inte räknas? Din definition av nederlag är inte klar. Eftersom L dog skulle inte det räknas som ett nederlag redan? Om det inte räcker måste du åtminstone ange vilka parametrar som räknas som ett nederlag. Annars är denna fråga för bred och gränsar till en nära omröstning från mig.

Det beror verkligen på vad du kallar vinnande.

  • L hade varit misstänksam, starkt misstänksam och bara en aning mindre stark misstänksam mot att Ljus var Kira under hela anime (eller, ja: de drycker där han levde).

  • L ville dock bevisa att Ljus var Kira med bevis som skulle räcka för att pröva honom skyldig. Att samla tillräckligt med bevis för att vinna ett rättsfall var också polisens arbetsgrupps mål. De uppnådde det aldrig eller annars skulle de ha arresterat (och därefter försökt) ljus.

I spel som brädspelet Cluedo (eller Ledtråd, om du är på andra sidan dammen) kan du i princip vinna genom att gissa rätt. I brottslitteratur eller verkliga brottsutredningar vinner du inte genom att gissa rätt, du vinner bara med bevisar du har rätt. Således, genom att tillämpa reglerna för Cluedo, vann L; men han själv skulle inte ha ansett honom vinna på grund av tanke i straffrättsliga utredningsvillkor.


Eftersom du nu klargjorde vad du menar med att vinna:

L vann inte mind-spelet. Vi var på ett bra spår, men han var kort för målet. Om Rem inte hade vidtagit åtgärder skulle det antagligen inte ha gått för länge innan L hade bevisat för sig själv att Ljus är Kira, då skulle han också ha berättat världen om det. Han stoppades emellertid bara kort av bevis.

8
  • Med "vinna" menar jag att L besegrade ljus i deras sinneslek / strid. L hade bevisat för sig själv att Ljuset är Kira men kunde inte bevisa det framför hela världen. Han kunde se att ljus skulle komma att döda honom i framtiden och bekräftade att ljus är Kira (när ljus ler mot L: s döende kropp).
  • Helheten är en del av min teori.
  • 2 @ Lucifer- L skulle inte ha ansett Light vara bevisat som Kira vid någon tidpunkt i anime.
  • Var jag säker på att Ljuset var Kira? Om inte, vad är det med den "överföringen" och det meddelandet på L: s dator.
  • @ Lucifer- Som jag har försökt skriva på tre olika sätt nu: Imho, L var inte säker på att Ljuset var Kira. Jag vet dock inte vad som händer med det överförda meddelandet. Och saken i PC: n kan legitimt bara vara hans anteckningar.

Till slut vann L eftersom det var hans efterträdare som bevisade att Light var Kira. Att Kira fångades var slutmålet, oavsett om L var vid liv när det hände, varför han från början sa att han var tvungen att bevisa att han skulle riskera sitt liv.

Han berättade också för Soichiro att om han skulle dö är Ljus förmodligen Kira, vilket betyder att han överväger möjligheten att dö och trodde att Kira kunde stoppas.
L ansågs vara något ont av skaparen, jag håller bara med i den meningen att han var villig att göra nödvändiga ondskan, han var bara dålig på det Makeaveli sättet, med hjälp av ett mål. Om det innebar att dö så var det.
Kom ihåg att han ansåg morden vara fruktansvärda och kunde inte bli ostraffade.
Ljuset hade straffats och dött innan han kunde ställas inför rättegång, genom Ryuks Death Note.

Bortsett från personlig tro var det oavgjort. De dog båda från händerna på en shinigami på grund av handlingarna från människor nära dem.
Misa är anledningen till att Rem valde att döda L, för att hon skulle ha avrättats eller skickats till fängelse. Nära är anledningen till att Ryuk valde att döda Light, eftersom han skulle ha avrättats eller skickats till fängelse.
Jag älskar L så det är min egen personliga åsikt att han vann.

Jag visste hela tiden att Ljus var Kira. Problemet var beviset. Även när han konfronterades med 13-dagarsregeln visste L att han var backad i ett hörn, han visste att bevisa att Ljus var Kira var en dödsönsk, att Ljus inte skulle låta detta hända. Trappuppgången / takscenen bekräftar att L överväger sin död, han VET att han kommer att dö och kommer att dö när han försöker ta bort sanningen i dödsanteckningen. Han berättar för ljus att de snart kommer att skiljas och frågar om han vet hur tråkigt det blir för LJUS - för L var hans största motståndare. När han dog skickades all information till nära håll, om dödsanteckningen, att Ljuset var Kira, om den andra Kira, hur allt fungerar och instruktioner om att ta ner ljuset. Vi lär inte känna Near eftersom han trots allt bara följer L: s plan hela tiden. Och hela tiden Near är otrogen, vet han resultatet. Han tittar bara på bitarna falla på plats, till skillnad från hur "L" var tvungen att överväga alla sina val, gör Near aldrig - Near KNOWS och det är den stora skillnaden och varför vissa människor hatar Near, för att han inte behöver tänka. Men om du omklockar det - med vetskap om att Near redan vet allt och hur det slutar - och jag tror att han använde dödsnoten för att döda ljuset och beskrev sin död långt före scenen där Ljus dör - för att LJUS skulle aldrig vara dumt nog att erkänna att vara KIRA - han var tvungen att göra det av Near. Det var planen hela tiden.

1
  • Skrev inte Ryuk Lights namn i Death Note? Och skrev Near det verkligen de senaste 6 minuterna och 40 sekunderna?

Jag trodde att Ljus var smart och hade en igångstart men det fanns så många andra faktorer, varje karaktär har sina egna brister och de två motståndarna använde detta till sin egen fördel i mitten av anime de två var i princip lika. L var glad att hitta någon att interagera med på samma intellektuella nivå och detta ledde till att han död men inte undergick. Nära fick informationen om att L hade samlat ut från leran och drog slutsatsen att L dog på grund av hans respekt för ljus. Ljuset höll andra i förakt och det ledde också till hans undergång eftersom nära var smart och hade hela L s tidigare arbete till sitt förfogande, det var därför Near inte tyckte att ljuset var speciellt. Near och Mello kombinerade satte dem på lika villkor som L för att som mello L inte var rädd för att ta risker och satte sitt liv på spel men samtidigt var han lika beräknad och artikulerad som Near om inte mer. Till slut vann L för att han visste hur det slutade och han ville inte döda den enda sanna vän som han kände att han hade.

Vänta. Jag tror inte att vi borde tänka vem av dessa två vann, jag tror det är vem som vann. Många kanske inte gillar min teori, men jag tror att båda vann och förlorade på ett sätt. Låt mig förklara varför. L ville inte mer än att fånga och döda Kira / Light. Det var hans största önskan. Nu vann L och förlorade. Han slutförde den första delen av att hitta Kira, för han visste att ljuset var Kira, bara kunde inte bevisa det för andra. Den andra delen, dock inte så mycket. Han dog innan han fick döda honom, och Near var tvungen att avsluta (jag menar Ryuk till slut men bra). Så han fick sin önskan när Light dog, men gjorde det inte, för L dog innan han kunde. Därför tror jag att han vann, men förlorade mot Kira.

Nu Ljus eller Kira däremot. Han ville bli en gud för den nya världen och döda alla som försökte stoppa honom (ursprungligen brottslingar men senare oskyldiga), men dog för att uppnå det. Han stannade som en slags gud även efter att han dog, eftersom han fortfarande hade tillbedjare på jorden. Och när ljus blev en shinigami (jag tror att shinigami-teorin, för det verkar verkligen möjligt och väl beprövad), blev han en GUD för döden, han ville bli en gud för den nya världen, och han blev en dödsgud, men dog i den mänskliga världen. För det säger jag att han också vann men förlorade. Om han skulle komma ihåg sitt mänskliga liv när han var shinigami, skulle han ha vunnit, för han kunde bara fortsätta döda som shinigami, det är dock inte fallet. Därför tror jag att L och Kira båda vann och förlorade för varandra, båda fick vad de ville men led och dog samtidigt.