Anonim

Min fru -vs- Desert Eagle .50

När befälhavaren befinner sig i stridsrummet täcks hennes ansikte alltid av en vit mask.

Jag trodde att det kanske var en oförklarlig atmosfär, men när Yuhata är i kommandocentret är hon helt bra utan en.

Och det täcker inte ett hemskt sår, för vi har sett hennes ansikte tidigare:

Kanske förklarades detta tidigare och jag saknade det, men varför bär hon det här under striden?

4
  • Jag tror att anime redan har förklarat / gett tips om det, men inte i mycket detaljer. Hon har genomgått DNA-behandling (eller något liknande) så att hon kan leva längre än en normal människas ålder. (Jag är inte 100% säker, men hon fick sådan behandling för att hon var en av få som var kvar efter det 4: e Gauna-kriget). Normala människor ska inte se hennes ansikte, för de skulle inse att hon inte åldras alls under årtionden under hennes styre.
  • Ah, det verkar ringa en klocka - jag måste antingen ha glömt eller hoppat över den när jag tittade - du borde lägga upp det som ett svar
  • Jag kommer förmodligen att lägga upp ett svar imorgon, eftersom jag måste få alla detaljer raka.
  • Jag läste upp detta och det finns andra karaktärer som har levt lika länge, som sidonia-no-kishi.wikia.com/wiki/Lala_Hiyama och sidonia-no-kishi.wikia.com/wiki/Yure_Shinatose, som inte verkar inte ha dem.

Det har gått ett tag sedan detta ställdes till och omfattas ganska mycket av kommentarerna, men här är ett svar.

Kapten Kobayashi är en del av det odödliga rådet och åldras därför inte. Om hon gick runt skulle aldrig åldrande människor märka det, därav masken. Det fungerar förmodligen också som ett sätt att dölja känslor från besättningen, visa styrka och allt detta.

Sidonias wikia-sida är ganska karg, men det finns några saker där.

1
  • Låter henne också gå runt och se ut som en läkare, men inte vara känd som kaptenen - det ger henne "förklädningen" för hennes eget ansikte.

Jag kan inte låta bli att tro att masken är slumpmässig och inte tjänar något särskilt syfte som med många saker i showen.

Vi ser kaptenen med masken ibland, och sedan ser vi henne utan framför människor, mekanikerteamet, några av praktikanterna. Samma sak gäller Yunatose, ibland bär hon en mask än andra gånger, även när hon är på jobbet gör hon inte det.

När det gäller den åldrande saken tror jag att rådet blir kapten så att de kommer att byta hand vartannat årtionde utan att de genomsnittliga människorna vet om dem. De antar bara att kaptenen blev gammal och ersattes med en ny kille. Hur kommer det sig att ingen nämner nallebjörnen, hur är hon ens i närheten och ingen märkte att hon är odödlig? Så jag antar att det bara är författarnas bristande matchning.