Anonim

FÊNIX NEGRA ORIGINAL TOPA VOLTAR NO UCM

Jag undrar om en studio får veta att den har X årstider för att berätta hela historien, eller om det finns någon annan situation där deras tid förlängs baserat på betyg och liknande statistik.

Jag skulle föreställa mig att det första sättet inte skulle vara bra, som om showen inte gör så bra, producenterna får inte mycket pengar.

Men å andra sidan skulle den andra situationen innebära att studior skulle behöva hålla tillbaka plotlines etc. tills de har mer bekräftad tid.

Kanske är det inget av dessa två fall. Vet någon hur säsonger fördelas till anime?

3
  • Jag förväntar mig på samma sätt som västerländsk tv. Det finns en del oavslutade anime eftersom de inte lyckades nog; författarna hoppades (och planerade) förmodligen på X-säsonger men fick bara Y (för Y
  • Jag har inte ett fullständigt svar, men i allmänhet är animationsstudior bara villiga att animera vad de kommer att göra en vinst baserat på. När det gäller mycket populära serier som det skulle vara svårt att göra en överenskommelse med kommer de ibland att tilldela mer än en kurs i den första affären, men vanligtvis baseras framtida säsonger på hur bra anime säljer (och ibland hur mycket det förbättrar mangas försäljning ).
  • Kort sagt: Pengar, det får världen att gå runt.

I det här fallet skiljer sig anime inte från någon TV-serie (om du vill ha ett exempel, ta caprica, som avbröts på mitten av säsongen på grund av låga betyg). Låt oss börja med några enkla punkter:

  • Produktionen av anime-avsnitt kostar pengar.
  • För att få ditt arbete att sändas på TV behöver du ännu mer pengar.

Egentligen kan du kontrollera denna fråga som ungefär visar hur mycket det kostar. Dess mycket pengar.

Så självklart, när du gör en anime vill du att dina inkomster ska vara större än dina utgifter. Hur kan du uppnå det? Annonser. Och naturligtvis, ju mer populär din show är, desto fler kommer att se den. Ju fler människor kommer att se det, desto fler kommer att se reklam. Så i princip, ju mer populär din show är, desto mer pengar tjänar du på annonser.

Det andra sättet är att sälja olika varor som t-shirts, figurer och så. Återigen, ju mer populär anime, desto fler människor vill köpa detta.

Ovanstående förklarar hur det går om allt är bra. Ibland är allt inte bra. Om din show inte är tillräckligt populär och inkomsterna inte täcker utgifterna, bär du förluster. Så om du slutade tappa pengar efter att ha gjort den första säsongen av en anime som skulle ha två säsonger, riskerar du att göra den andra? Jag tvivlar på det.

När det gäller punkten om hur berättelsen är indelad i årstider kan det också betyda. Till exempel, om en manga är mycket populär, kan du förvänta dig att anime baseras på att den också är populär och planera X-säsonger i förväg. Å andra sidan, om du inte är säker kan du bara planera den första säsongen (med tillräckligt många avsnitt för att berättelsen ska nå någon punkt där den kan stoppas) och se hur saker går.

Det beror också på genren och själva handlingen. Till exempel, om varje avsnitt berättar en liten historia som inte är så starkt kopplad till föregående och efterföljande avsnitt, kan du avsluta en säsong när som helst. Men om episoder är nära kopplade historiskt kan du bara sluta när handlingen kommer till någon form av en logisk slutsats (notera, det betyder inte att "handlingen slutar", det betyder bara att det finns en punkt i handlingen när du kan avsluta en säsong och starta en annan utan att bryta historien och utan att förlora tittarens intresse, t.ex. Code Geass).