Anonim

Madara tar ögonen på sin yngre bror Izuna Uchiha - Naruto Shippuden

I anime påstods det att Uchihas har de bästa ögonen när det gäller syn och visuell skicklighet. Om Uchihas har den bästa sikten, varför bär då Sarada Uchiha glasögon?

Jag vet att det fanns hela 'vem är Saradas mamma' båge men

det avslöjades att Sakura är Saradas mamma, inte Karin

så varför har hon glasögon? Även om hennes glasögon är en gåva vet vi att hon legitimt behöver dem (hon bär dem inte för stil) och ingen av hennes föräldrar bär glasögon.

Jag har inte läst mangan, så om det finns några kanonskäl till varför Sarada har glasögon kan du snälla ge mig källan?

Det finns faktiskt flera orsaker till detta.

Enligt Manga förklarades Saradas ögonsjukdom som en sjukdom som barn, ett inlägg som hon var tvungen att bära glasögon. Jag hittar inte den exakta panelen, men Narutopedia bekräftar det här. Hon har perfekt syn när hon aktiverar Sharingan, medan hennes vision inte är bättre eller sämre

Under sin fars frånvaro från byn medan hon samlade information om Kaguya tsutsuki blev hon sjuk med hög feber och började därefter bära glasögon, vilket okänt för henne var en gåva från Karin.
Sarada Uchiha: Narutopedia

Sharingan förbättrar sin syn, men bara när den är aktiverad och den normala synen är precis som alla andra.

Den verkliga anledningen är dock utanför universum. Det var Design estetisk, lätt och enkel. Kishimoto kände sig som att ge henne glasögon, så han gav dem dem.

Intervjuare: Hur är Sarada? [Eller hur är det med Sarada? T / N: Inom ramen för design.]
Kishimoto: I stället för söthet ville jag projicera en lite mörk men starkhjärtad känsla till Sarada. I mitt huvud är hon som en tjejversion av Sasuke. Men eftersom det skulle vara skrämmande att ha en Sasuke-liknande tjej, gav jag också Sarada inslag av Sakura. Även om glasögon ofta får bilden av "söta utan glasögon", i Saradas fall siktade jag på att göra henne söt även med glasögonen på. Hennes kläder har en känsla av Sakura, eller hur?
Kishimoto Intervju Utdrag

Jag antar att ett annat giltigt argument för att Sarada bär glasögon beror på att Sasuke blev blind efter överdriven användning av sin Sharingan. Uppenbarligen är hans ögon bra nu eftersom han implanterade Itachis öga för att han skulle ge honom den eviga MS, men utan det skulle han vara blind. Så generna från Sasuke som faktiskt var blinda gavs till Sarada, som hade dålig syn i tidig ålder.