Anonim

Belle and Sebastian - Another Sunny Day

Under de senaste par säsongerna av anime har jag lagt märke till att en hel del föreställningar sätts in eller använder karaktärer från Touhoku-regionen, särskilt runt Aomori. Exempel på shower inkluderar Kumamiko: Girl Meets Bear (i Kumade Village någonstans i norra Touhoku); Flying Witch (i Aomori) och Wake Up, Girls! (i Sendai), medan karaktärer inkluderar Megumi Tadokoro från Shokugeki no Soma.

Är det bara en tillfällighet? Eller en önskan att välja en annan miljö än Tokyo eller Osaka? Eller någon form av reaktion på jordbävningen i Touhoku?

6
  • Jag är ganska säker på att det har blivit betydligt vanligare att lokala / regionala turistnämnder ingår i anime-produktionskommittéer (från det senaste decenniet eller mindre, skulle jag uppskatta). Det är självklart att anime på olika ställen (inte någon generisk stadsplats, men en specifik riktig stad) än Tokyo skulle öka. Jag undrar om Tohokos representation i anime har ökat snabbare än andra platser som inte är Tokyo (t.ex. Hokkaido, Chiba, Kansai, Kyushu).
  • FWIW, jag tror att det vore mer intressant att se specifikt var anime-originalegenskaper är inställda. Anpassade egenskaper som Kumamiko och Flygande häxa förvirra saker lite. Betyder en ökning av anpassningarna i Tohoku att mangasatsen i Tohoku företrädesvis är valda för att anpassas? Eller är det att det finns bara Mer manga i Tohoku för sent, och de är inte företrädesvis utvald?
  • Det verkade finnas en mindre uppgång i anime i Hokkaido för några år sedan, men den enda jag kan komma ihåg från toppen av mitt huvud är att arbeta !!. Nu är det Tohoku: s tur.
  • De kan försöka främja lokal turism med anime eftersom anime konsumeras internationellt nuförtiden. När det gäller varför Touhoku-regionen kan det bero på att den inte var väl representerad tidigare. Många äldre anime använder miljö i Tokyo, Kyoto och Osaka-området. Okinawa och Hokkaido representeras vanligtvis när karaktärerna åkte på semester. Chuugoku-området kan undvikas på grund av Hiroshima-bombningen, så Touhoku valdes. Bara min teori dock.
  • Alla dessa kommentarer är mycket vettiga. Tyvärr kunde jag inte hitta en bra källa till listor med "anime i X" eller "manga i X", för det skulle vara intressant att se om det har funnits trender. Jag tror att KyoAni var ansvarig för en liten animationstopp i Kyoto och Osaka, men det har funnits ett långt spår av att ha en karaktär från Osaka som den stereotypa landbumpan i åldrar (som parodierad i Azumanga Daioh, eller refereras till i Urusei Yatsura även om Lum inte var från Osaka).